Menu
DIY oude meesters aan de muur DIY oude meesters aan de muur

DIY oude meesters aan de muur

  • Geplaatst: 14-9-2021
  • |
  • Bekijk meer in: DIY's

Klassieke kunstwerken in je interieur

Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Johannes Vermeer… wie kent deze oude meesters niet? De kunstenaars floreerde al tijdens de Gouden Eeuw met hun prachtige schilderijen! Bij Xenos begrijpen we al te goed dat jij ook zo’n klassiek kunstwerk aan je muur wil hebben. Daarom vind je in onze collectie replica posters van Vermeer en de mooiste fotolijsten. Ben je benieuwd hoe zo’n meesterwerk op een originele manier ophangt? Of wil je weten hoe je een fotowand maakt met klassieke prints? Lees dan snel verder en laat je inspireren!

DIY: Een klassiek kunstwerk in een ronde lijst

Een meesterwerk in een ronde gouden lijst boven op de schouw, hoe mooi staat dat? Je maakt het eenvoudig zelf met een ronde spiegel! 

Benodigdheden

Werkwijze

Haal de spiegel uit de lijst en leg het neer op de poster. Trek met een potlood een lijn om het gedeelte dat je wil inlijsten. Leg de poster op een hobbymat en snijd voorzichtig met een hobbymes de poster uit. Lijst vervolgens de poster in en geef het een mooi plekje in je interieur.

DIY: Een fotowand met klassieke prints

Een andere idee is om een gehele fotowand te maken met klassieke prints. Met onderstaande werkwijze krijg je het voor elkaar!

Benodigdheden

  • Verschillende fotolijsten
  • Prints van oude meesterwerken

Werkwijze

Bepaal welke muur je wil veranderen in een fotowand. Kies diverse fotolijsten uit en leg op de grond neer hoe je alles wilt ophangen. Mix & match fotolijsten in verschillende groottes met elkaar en hang zowel verticaal als horizontaal hangende fotolijsten naast elkaar. Verzamel vervolgens een aantal mooie klassieke prints. Denk aan oude meesterwerken, donkere bloemenprints en grappige dieren portretten in kostuums. Op Pinterest vind je meer dan genoeg mooie prints! Print de afbeeldingen uit en knip ze uit op het gewenste formaat. Lijst de prints in en hang alle fotolijsten op aan de muur zoals je dat vooraf had bedacht.  

Heb jij een oud meesterwerk aan de muur hangen? Deel het met #xenos!

Hangt bij jouw thuis ‘Het meisje met de parel’ of ‘Het melkmeisje’ van Xenos aan de muur? Of heb jij een klassieke fotowand gemaakt met mooie fotolijsten? Laat het zien aan andere Xenos fans! Deel de foto met #xenos of @Xenos_NL en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.