Menu
Gastblog Mirjam Hart: duurzaam shoppen Gastblog Mirjam Hart: duurzaam shoppen

Gastblog Mirjam Hart: duurzaam shoppen

Geplaatst: 2 augustus 2019 | Bekijk meer in: Duurzaamheid

Duurzaam shoppen bij Xenos

Mijn naam is Mirjam Hart. Op mijn blog en social media deel ik regelmatig tips om milieubewuster te leven. Het begint bij mij al bij bewuster shoppen. Ik ben dol op interieurstyling en ik houd van mooie dingen. Ik koop vaak tweedehands, maar als ik het op die manier niet kan vinden, snuffel ik graag bij Xenos. Want hier hebben ze ook de mooiste items voor een duurzaam interieur!

Gerecycled glaswerk

Glas kun je oneindig hergebruiken. Ik ben dan ook groot fan van gerecycled glas. Niet alleen omdat het duurzaam is, maar ook omdat het er altijd zo bijzonder uit ziet. Door de kleine imperfecties is ieder item uniek.

De gekleurde vazen zijn een tijdloos accessoire in je interieur. Je kunt het stylen met de seizoenen mee. Tulpen in het voorjaar, een veldboeket in de zomer, een grote berenklauw in de herfst en wat dennentakken in de winter.

In onze keuken gebruiken wij de mooie glazen voorraadpotten van Xenos. Ook van gerecycled glas en met een kurk dop. In de kastjes bewaren wij voorraad in oude pindakaaspotten en ander hergebruikt glaswerk. Maar de potten die in het zicht staan, die moeten er wel een beetje knap uitzien! Hierin bewaren wij etenswaren zoals pasta, rijst, noten, rozijnen en ontbijtgranen die we groots inkopen bij verpakkingsloze winkels of op de markt bijvoorbeeld.

Gerecycled hout

Meubels van gerecycled hout vind je ook veel terug in ons interieur. Het hout ziet er iets robuuster uit en daardoor heeft het veel meer karakter. Een bankje van dit oude hout staat bij ons thuis aan het voeteneinde van het bed.

De kleine gerecyclede bijzettafeltjes uit Indonesië vind ik ook prachtig. Verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je ze als set kunt neerzetten, maar ook los van elkaar op verschillende plekken in huis. Ik vind deze zuilen heel geschikt om in de “loze” hoekjes van het huis neer te zetten. Kleine hoekjes waar je net niets mee kunt, maar waar je wel een mooi tafereel kunt neerzetten.

Benieuwd naar ons interieur en hoe wij zo duurzaam mogelijk proberen te leven? Volg mij dan op mijn blog ‘Een Goed Verhaal’. https://eengoedverhaal.nu/blog/ of op Instagram @mirjam_hart

Liefs, Mirjam

 

Meer inspiratie opdoen?
Pimp je meubels Pimp je meubels Geplaatst op: 15 september 2022 Geplaatst in: Duurzaamheid, DIY's
Bloemstuk maken Bloemstuk maken Geplaatst op: 7 februari 2023 Geplaatst in: Duurzaamheid, DIY's
Tips om je kleding op te vouwen Tips om je kleding op te vouwen Geplaatst op: 16 december 2022 Geplaatst in: DIY's, Trends & tips
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 15 december 2022 Geplaatst in: Trends & tips