Menu
Glitter sjaal haken Glitter sjaal haken

Glitter sjaal haken

  • Geplaatst: 19-10-2021
  • |
  • Bekijk meer in: DIY's

Deze blog en foto's zijn gemaakt door Xenos ambassadrice @happyhandmadeliving

Glitter groene sjaal haken

Haken is hot! Je maakt er te gekke accessoires mee voor in huis of om te dragen. Xenos heeft het perfecte DIY-assortiment om je eigen sjaal te haken. Lisanne Multem van Happy Handmade Living laat in deze blog zien hoe je dat aanpakt. Met behulp van mooi garen met glitter maak je er echt een feestelijke warme sjaal van. Benieuwd hoe je de sjaal haakt? Lees dan snel verder! 

 

Benodigdheden:

Werkwijze:

Zet 141 lossen los op. Als je het moeilijk vindt om dit losjes te doen, pak dan een grotere naald voor de opzet van de lossenketting. Zo voorkom je het haakwerk gaat trekken.

Toer 1: Haak 1 half stokje in de 2e losse vanaf de haaknaald. *Haak 1 halve vaste in de volgende losse, haak 1 half stokje in de volgende losse*. Herhaal het gedeelte tussen de * tot het einde van de toer. Haak 3 lossen en keer je werk. 

Toer 2: Haak 1 half stokje in de tweede (keer)losse, haak 1 halve vaste in de volgende losse. Haak nu 1 half stokje op elke halve vaste van de vorige toer en haak 1 halve vaste op elk half stokje van de vorige toer. Haak 3 lossen en keer je werk. 

Herhaal toer 2 totdat de 8 bollen wol op zijn, hecht daarna af en werk de draadeinden weg in de sjaal met behulp van de stopnaald.

Heel veel plezier met het dragen van je sjaal!

Deel jouw haak creatie met #xenos

Heb jij een mooie sjaal gemaakt of iets anders moois gehaakt? Deel het met @Xenos_nl! Maak een mooie foto van je creatie en tag #xenos in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, in onze folder, op social media of in de nieuwsbrief.