Menu
Hal make-over Hal make-over

Hal make-over

  • Geplaatst: 25-10-2021
  • |
  • Bekijk meer in: Make-overs

Het visitekaartje voor je huis

De hal wordt vaak gezien als het vergeten kindje in huis, maar het is juist belangrijk om de hal genoeg aandacht te geven. De hal is de entree en daarmee ook meteen het visitekaartje van je woning. Het is dan ook van belang dat deze ruimte zowel functioneel als stijlvol wordt ingericht. Een eerste indruk is namelijk snel gemaakt… In deze blog geven wij tips & tricks over het restylen van jouw hal, gang of overloop.

Tip #1: Neem een kast als dat past

De hal is vaak niet al te groot dus je moet het doen met de ruimte die je hebt. Laten we eerlijk zijn, de hal wordt vaak onbewust een verzamelplek voor schoenen, jassen en tassen. Deze wil je dan natuurlijk wel netjes opbergen. Bepaal van tevoren wat er in de ruimte past en wat je er allemaal kwijt wil. Meten is weten! Ga bijvoorbeeld voor een stoere ladekast met industriële uitstraling of kies voor een kastje met een natuurlijke look. Kasten en andere meubels op pootjes, ogen ruimtelijk en licht. Vind je het niet erg dat je spullen zichtbaar zijn? Dan is de halkast met kapstok een perfecte match.

Tip #2: Decoreren kun je leren

De decoratie in een hal is net zo belangrijk als in elke andere ruimte in huis. Je gasten vormen een eerste indruk bij binnenkomst dus zorg ervoor dat die verpletterend is. Een decoratief bankje met wat kussens maakt het meteen gezellig en warm. Terwijl een spiegel of meerdere spiegels zorgen voor meer ruimtelijkheid. Daarnaast kun je in een spiegel jezelf nog een laatste keer checken voordat je de deur uit gaat. Win-win!

Tot slot mogen (kunst)planten ook niet ontbreken. Zet ze bijvoorbeeld in een mooie vaas op je kast of in een rieten mand op de vloer. Je kunt de manden natuurlijk ook gebruiken voor het opbergen van sjaals, mutsen en tassen.

Tip #3: Bekleed de wanden

Wil je wel eens wat anders met de muren maar heb je geen zin in een ingrijpende make-over? Je kunt al veel veranderen zonder daadwerkelijk aan de slag te hoeven gaan met kwasten. Bij Xenos vind je mooie vintage posters, kapstokken en wandrekjes. Door het bekleden van de wanden krijgt je hal een totaal andere look.

Xenos fan @ourlifeatno5 heeft bijvoorbeeld een picknickplaid omgetoverd tot wandkleed. Hoe gaaf is dat?

Sharing = caring

Ben je enthousiast geworden en heb je zin om aan de slag te gaan met je hal? Deel dan de make-over foto van jouw hal, gang of overloop met #xenos of @xenos_nl en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.