Menu
Knutselen voor Moederdag Knutselen voor Moederdag

Knutselen voor Moederdag

  • Geplaatst: 7-3-2022
  • |
  • Bekijk meer in: DIY's

Blog en foto's van: @happyhandmadeliving

Moederdag DIY: paint pouring doosjes

Moederdag staat weer voor de deur. Wil je eens wat anders aan je Moederdag cadeau doen dan een ontbijtje op bed of een bos rozen? Maak dan een orgineel Moederdag cadeau, door zelf je Moederdag cadeau te knutselen. Dit is ook een perfect cadeau voor een moeder die alles al heeft. Ga aan de slag met paint pouring en verf je eigen unieke cadeau doosjes. Perfect voor je zelfgebakken koekjes of leuk als verpakking voor een mooi sieraad. Xenos ambassadrice @happyhandmadeliving legt je in deze blog uit hoe je deze schattige doosjes gemakkelijk zelf maakt. Lees snel verder!

Met pouring paint geef je accessiores gemakkelijk een nieuwe look. Je kunt er echt van alles mee opleuken. Ik ging dit keer aan de slag voor Moederdag en maakte deze kleurrijke houten doosjes waar je leuke en lekkere cadeautjes in kunt doen.

Benodigdheden: 

Hoe maak je de DIY doosjes?

Stap 1: Zorg ervoor dat je werkplek goed beschermd is. Dek de ondergrond af met het kleed van tafelzeil.

Pouring paint ondergrond

Stap 2: Leg al je benodigdheden klaar op tafel en trek je handschoenen aan.

Pouring paint benodigdheden

Stap 3: Giet de kleuren verf die je wilt gebruiken een voor een in de maatbeker. Let op! Niet mengen want dan is het effect weg.

Pouring paint verf in maatbeker

Stap 4: Bepaal welk doosje je gaat verven en hoe je dit wilt doen. Wil je het hele doosje verven? Dus de deksel en de onderkant? Plak dan de bovenste rand van de onderkant van het doosje af met washitape. Anders past de deksel er na het verven niet meer op of gaat het doosje niet meer open. Het beste kun je de deksel en de onderkant los van elkaar overgieten. Wanneer je alleen de deksel verft is dit niet nodig.

Doosje met plakrand

Stap 5: Leg de aluminium schaal klaar en giet de verf rustig over het houten doosje heen en zorg dat het helemaal bedekt is met de verf. Laat de overige verf eraf lopen.


Stap 6: Leg het geverfde doosje op een aantal houten ijsstokjes op een papieren bordje om te drogen. Het duurt een paar dagen voordat het echt helemaal is uitgehard.
Opdragen pouring paint

Stap 7: Daarna kun je de doosjes vullen met lekkere chocolaatjes of andere kleine cadeautjes voor Moederdag. Veel plezier met geven!

Deel jouw mooiste moederdagcaddeau met #xenos

Heb jij deze DIY gemaakt of een van onze andere DIYs? Deel het met andere Xenos fans! Maak een foto en deel het op Instagram. Tag Xenos_NL in je bericht of gebruik #xenos en wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.