Menu
Nouveau Chique Nouveau Chique

Nouveau Chique

Art deco in een nieuw jasje

De OngewoonWeken staan in het teken van de vier OngeWOONstijlen waaronder Nouveau Chique. Nouveau Chique is elegant en fris, zachte tinten en gouden accessoires en vrouwelijk maar hip. Deze smaakvolle stijl neemt je mee naar de tijd van boa’s en veren en parels en fluwelen handschoenen. Benieuwd hoe je deze woonstijl kan doorvertalen in jouw huis? Lees dan snel verder!

Perfect pastel

Nouveau Chique kenmerkt zich door een kleurenpallet van zachte roze en blauwe pasteltinten. Ga voor aanwezige producten zoals een grote vaas of decoratieplateau maar houd de kleuren rustig. Zo breng je kleur in huis maar behoud je de harmonie. Ben jij iemand die het liefst ieder seizoen verandert van interieur? Kies dan voor kleine accessoires in deze zoete kleuren zoals kaarsen, veren of theelichthouders.

Eigen haard is goud waard!

Geef je interieur een gouden randje. Betrek gouden tinten in je lichtplan door te kiezen voor een gouden ledlamp in de vorm van een palmboom of een lantaarn van gouden draad. Houd jij van chique dineren? Gebruik dan ook goud in je tafelaankleding. Denk bijvoorbeeld aan wijnglazen met een gouden randje of feestelijke gouden placemats.  

Bamboe, rotan en webbing

De gouden accessoires gaan goed samen met natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Een combinatie van meer in het oog springende kleuren met een natuurlijk materiaal als bamboe brengt balans in je huis. Ga bijvoorbeeld voor een ronde bamboe bijzettafel en maak deze af met roze en gouden accessoires. Opbergruimte nodig naast je bed? Kies voor twee webbing nachtkasjes aan weerszijde van je bed. Zet er een gouden vogel op en kleed je bed aan met velvet kussens en je hebt een slaapkamer om van te dromen.

Deel jouw Ongewoonstijl met #xenos

Ben jij geïnspireerd om deze bijzondere Ongewoonstijl thuis vorm te geven? Deel jouw Ongewoonstijl met andere Xenos fans door gebruik te maken van de hashtag #xenos of tag @Xenos_NL. Wie weet zie jij jouw foto terug op een van onze social media kanalen of op de webshop.