Een gezond soepje op tafel
Ben jij ook zo dol op soep? Binnen een handomdraai heb jij een heerlijke Indiase linzen-tomatensoep op tafel. Geniet van een heerlijke soep met veel smaak en een grove textuur. Heb je alles in huis voor dit recept? Lees en kook dan mee!
Ingrediënten:
Voor vier personen
- 2 eetlepels kokosolie (of zonnebloemolie)
- 1 ui, fijngesneden (160 g)
- 1 eetlepel middelscherp kerriepoeder
- ¼ theelepel chilivlokken
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 cm gemberwortel, geschild of fijngehakt (30 g)
- 150 g rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik van 400 g tomatenblokjes
- 25 g koriandersteeltjes, grof gehakt
- 5 g korianderblaadjes, om te garneren
- 1 blik van 400 ml kokosmelk
- zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
Giet de kokosolie in een middelgrote pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Doe de ui in de pan en laat hem 8 minuten bakken tot hij gaar en gekarameliseerd is. Schep de ui regelmatig even om. Voeg de kerriepoeder, chilivlokken, knoflook en de gember toe en bak alles al roerend nog 2 minuten. Doe de linzen in de pan, roer 1 minuut en voeg de tomaten, koriandertakjes, 600 ml water, 1 theelepel zout en een royale hoeveelheid versgemalen peper toe.
Giet de kokosmelk in een kom en roer hem glad en romig. Houd 4 eetlepels van de kokosmelk apart, deze heb je later nodig voor het opdienen van de soep, en roer de rest door de soep. Breng de soep aan de kook en laat hem op halfhoog vuur 25 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar maar nog in model zijn. Houd je liever van een dunnere soep? Voeg dan nog wat water toe, zo’n 100-150 ml.
Verdeel de soep over vier kommen en sprenkel de rest van de kokosmelk erover. Strooi wat korianderblad over de soep en jij bent klaar om de soep te serveren.
Eet smakelijk!
Foto's van dit gerecht zijn gemaakt door: @priyalovesfood
Sharing = caring
Heb jij dit heerlijke gerecht zelf gemaakt? Deel het met Xenos_nl ! Wij zijn erg benieuwd hoe het bij jou thuis eruit ziet! Maak een mooie foto en tag #xenos in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op social media of in de nieuwsbrief.