Hoe bak ik glutenvrije pannenkoeken?
Bij Xenos zijn we dol op pannenkoeken. Waarom? Je kunt ze op ieder moment van de dag eten! ’s Ochtends als ontbijt, in de middag als een goedvullend tussendoortje of in de avond als diner. Het maakt niet uit wanneer je pannenkoeken eet, ze smaken altijd goed. Met dit recept van @pancakes and lifts bak je in een handomdraai pannenkoeken die volledig glutenvrij zijn. Lees snel verder!
Ingrediënten pannenkoeken (2 personen)
- Tasty Me Glutenvrije pannenkoekenmix
- 125 ml amandelmelk
- 1 ei
- 5 gram rauwe cacaopoeder
- Kaneel
Voor de topping
- Alpro soja mild & creamy
- Frambozen
- Blauwe bessen
- Banaan
- Kaneel
Benodigdheden
- Mengkom
- Garde
- Koekenpan (klein)
- Spatel
- Mes
- Snijplank
Bereidingswijze
Stap 1. Allereerst pak je alle benodigdheden bij elkaar.
Stap 2. Meng de pannenkoekenmix,(amandel)melk, ei, rauwe cacaopoeder en kaneel door elkaar heen in een mengkom. Gebruik hiervoor een garde of een handmixer.
Stap 3. De hoeveelheid amandelmelk is vooral aftasten, de mix mag wel dik zijn, maar niet te dik. Als het beslag de substantie heeft tussen een crêpe beslag en een klodder kwark, dan zit je goed. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten rusten. Eventueel kun je het beslag de avond vooraf al maken en afgedekt in de koelkast zetten.
Stap 4. Laat de pan goed warm worden en bak de pannenkoeken op een middelmatig vuur aan beide kanten zo’n 2 tot 4 minuten.
Stap 5. Heb je een stapel pannenkoeken gebakken? Dan begint het leukste gedeelte: versieren met lekkere toppings! Gebruik als basis Alpro soja mild & creamy en maak het af met vers fruit zoals frambozen, blauwe bessen, banaan en een snufje kaneel.
Van glutenvrije donuts tot brownies
Heb jij de smaak te pakken? Bij Xenos vind je verschillende glutenvrije bakmixen. Wat dacht je bijvoorbeeld van glutenvrije donuts of brownies? Ook glutenvrije taartbiscuit en cupcakes bak je heel eenvoudig met de bakmixen van Tasty Me. Veel plezier met bakken!