Menu
Een retro kerst Een retro kerst

Een retro kerst

Retro = hot!

Retro is alles behalve saai. De kerststijl Retro Remix is kleurrijk, vrolijk en super hip! Echt een keer wat anders.. gezellig anders! Wat dacht je van een retro scooter als hanger of een bulldog met sigaar in jouw kerstboom dit jaar?

Bijzondere hangers

Een roze donut hanger met goudkleurige spikkels of een hangende krokodil met een tutu en gouden hakken? Ik hoor je denken.. hang je dit soort dingen in een kerstboom? Jazeker! Onze collectie ‘bijzondere hangers’ bevat zoveel gekkigheid dat het leuk is. Van een croissant tot een banaan en van een fototoestel tot een wereldbol. Het kan niet gek genoeg. Ga jij voor een kerstboom vol met lekkers of combineer jij diverse bijzondere hangers met elkaar? Een ding is zeker: een boom vol vrolijke hangers kleurt jouw kerst! De kerstballen zijn ook super leuk voor op jouw verlanglijstje of om cadeau te geven tijdens de feestdagen.


Notenkrakers

Ook weer helemaal terug van weggeweest zijn de notenkrakers: schattige houten poppetjes in vrolijke kleuren. Maar waarom associëren we de notenkraker met kerst? Vermoedelijk heeft het te maken met dat we rond de kerst meer koken en bakken en daarvoor meer noten nodig hebben. De notenkraker werd daarmee het meest gebruikt in de decembermaand en was tijdens die periode in veel huishoudens te vinden. Toen de kraker de vorm van een pop aannam, werd het een leuk speeltje voor kinderen. Tegenwoordig hebben de notenkrakers hun functie verloren, we zetten ze enkel neer ter decoratie in de feestmaand.

More = more

Bij de kerststijl Retro Remix geldt de uitdrukking ‘more = more’. Hoe meer, hoe beter. Hoe gekker, hoe leuker! Ga helemaal los met kleuren en vormen en mix het tot een vrolijk geheel. Of wat dacht je van een kant en klare kunstkerstboom vol met de leukste versiering? Dat is nog eens gemak!

Sharing = caring

Hoe hysterisch ga jij jouw kerstboom aankleden dit jaar? Deel je foto met #xenos of @xenos_nl en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.