Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
De leukste schoencadeaus De leukste schoencadeaus

De leukste schoencadeaus

Geplaatst: 17 november 2023

Sinterklaas kapoentje: tips en inspiratie voor de leukste schoencadeaus

Vanaf het moment dat de Sint en zijn pieten weer voet op Nederlandse bodem zetten, begint de gezellige tijd van pepernoten, chocoladeletters en natuurlijk het zetten van je schoen. Of je nu 2 jaar bent, 10 of zelfs 50, 's ochtends een cadeautje vinden in je schoen is altijd een speciaal moment dat een glimlach op je gezicht tovert. Bij Xenos ben je aan het juiste adres voor de leukste schoencadeautjes voor Sinterklaas. We hebben een ruim assortiment met cadeautjes en hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet. O, kom er eens kijken en ontdek de perfecte schoencadeaus om deze feestelijke tijd nog specialer te maken!

De geschiedenis van de sinterklaas schoencadeaus

Het Sinterklaasfeest kent een rijke geschiedenis, met het traditionele schoen zetten dat teruggaat tot de 15e eeuw, oorspronkelijk bedoeld voor de armen. Kinderen plaatsten hun schoenen in de kerk, en de rijken vulden ze met geschenken, die later werden verdeeld onder de armen. Met de tijd werden de schoenen thuis gezet en door ouders gevuld met snoep en cadeautjes. Waarbij de Goedheiligman eigenlijk een waarschuwing was - en nog steeds is - voor kinderen, want wie zoet is krijgt lekkers, maar wie stout is de roe.

Tegenwoordig zijn schoencadeaus divers, van snoepgoed tot knutselspullen, speelgoed tot spelletjes. Maar wat zijn de leukste schoencadeautjes? Ontdek onze selectie voor een feestelijke verrassing in je schoen. 

Wat zijn leuke schoencadeautjes? 

Schoencadeaus heten zo met een reden: ze passen in een schoen en hoeven daarom niet zozeer heel groot te zijn. De gedachte dat er ’s nachts iemand je schoen komt vullen is spannend en al meer dan genoeg. Wat er de volgende ochtend voor verrassing in de schoen gevonden wordt is een leuke bijzaak, maar niet het belangrijkste van deze traditie. Met kleine cadeautjes kunnen kinderen vaker dan 1 keer in de week hun schoen zetten, wat dit kinderfeest alleen maar leuker maakt. Hierbij onze favoriete schoencadeautjes die het hart van elk kind sneller zullen doen kloppen.

Als je nog niet hebt gevonden wat je zocht, maak je geen zorgen! We hebben nog veel meer verrassende cadeautjes die perfect in de schoen passen. Neem snel een kijkje en ontdek nog meer leuke en originele geschenken om dit Sinterklaasfeest extra bijzonder te maken. Want bij ons vind je altijd iets speciaals!

shop schoencadeautjes >

Heerlijk avondje is gekomen!

Heb jij al plannen voor 5 december? Een avondje dobbelen is altijd gezellig. Xenos legt je de dobbelspelregels uit en helpt je op weg met het vinden van de leukste sinterklaas dobbelcadeaus. Ga je niet dobbelen maar ben je wel opzoek naar sinterklaascadeaus? Ook dan zijn we er om je te helpen.

Meer inspiratie opdoen?
Zelf een cadeau maken voor de juf Zelf een cadeau maken voor de juf Geplaatst op: 3 juni 2024
Top 10 Vaderdag cadeaus Top 10 Vaderdag cadeaus Geplaatst op: 23 mei 2024
Top 10 Moederdag cadeaus Top 10 Moederdag cadeaus Geplaatst op: 6 mei 2024
Budget cadeautips voor Moederdag Budget cadeautips voor Moederdag Geplaatst op: 6 mei 2024