Menu
De leukste schoencadeaus De leukste schoencadeaus

De leukste schoencadeaus

Geplaatst: 14 november 2019 | Bekijk meer in: Feest

Sinterklaas kapoentje: tips en inspiratie voor de leukste schoencadeaus

Vanaf het moment dat de Sint en zijn pieten voet op Nederlandse bodem zetten is het tijd voor pepernoten, chocoladeletters en het zetten van je schoen. Een feest voor jong en oud, waarbij Sinterklaas samen met zijn pieten ’s nachts geruisloos de schoenen van kinderen komen vullen met kleine cadeautjes. Maar wat zijn nou echt leuke kleinigheidjes voor in de schoen en hoe hou je het gevarieerd en betaalbaar? Xenos helpt je bij het kiezen van de leukste schoencadeautjes.

shop schoencadeautjes

Leuke kleine schoencadeautjes

Met schoencadeautjes kan je het zo gek en bont maken als dat je dat zelf wil. Al hoeven ze helemaal niet duur of groot te zijn. Het moet tenslotte passen in een schoen. Gelukkig hebben wij bij Xenos de leukste cadeautjes voor een fijn prijsje. Even geen inspiratie? Wij helpen je op weg, wat dacht je van:

  • Knutselspullen: maak je knutselliefhebber blij met bijvoorbeeld viltstiften of een glitterboek. Heerlijk om tijdens de koude winterdagen samen te knutselen.
  • pieten verkleedoutfit: laat de kinderen een handje helpen met een verkleedpakje of echte pietenmuts.
  • warmmakers: heb je een echte koukleum in huis? Geef een paar handschoenen of warme fluffy huissokken met een leuk patroontje.

Kleinigheidjes tot 5 euro

Met een klein budget scoor je de leukste cadeautjes voor in de schoen. Bij ons vind je leuke en betaalbare kleinigheidjes al onder de 5 euro.

Voor de allerkleinsten

Sint en piet denken natuurlijk ook aan de allerkleinsten. Maar wat is nu leuk om in het schoentje van je peuter te stoppen? Wat dacht je bijvoorbeeld van vrolijk waterspeelgoed zoals een gekleurde bad eend (https://www.xenos.nl/badeend-mini-diverse-kleuren)? Giechels en badplezier gegarandeerd. Of als je kleine meid of jongen echt van dieren houdt, dan vind je bij ons leuke knuffeltjes om in het schoentje van je kleintje te stoppen. 

Slimme tips voor betaalbare schoencadeautjes

Schoencadeautjes met een zacht prijsje onder de 5 euro doen het altijd goed, maar er zijn nog andere budgetvriendelijke manieren om leuke cadeautjes in de schoen achter te laten. Zo kan je creatief te werk gaan en de cadeautjes zelf maken. Maak bijvoorbeeld zelf speelgoed of schrijf een brief uit naam van de Sint. Daarnaast kan je schoencadeautjes ook heel goed afwisselen met chocoladeletters, pepernoten en ander heerlijk snoepgoed.

Een groter cadeau zou je bovendien altijd kunnen opdelen in kleinere cadeautjes zodat jouw kleine vaker zijn of haar schoen kan zetten. Om geld te besparen zou je daarnaast ook voor kunnen kiezen om gedurende het jaar de cadeautjes al bij elkaar te verzamelen. Of neem contact op met andere ouders en blaas nieuw leven in oud speelgoed door deze met elkaar te ruilen.

Bepaal zelf hoe vaak ze hun schoen zetten

Vaak spreken ouders met hun kinderen (en met Sinterklaas) af hoe vaak ze hun schoen mogen zetten. De Goedheiligman heeft een drukke baan en kan natuurlijk niet bij ieder kind, elke nacht langskomen. Sommige kinderen mogen één of twee keer per week hun schoen zetten, anderen misschien drie keer in totaal. De keuze ligt hier geheel bij jou en dus een slimme manier om zelf de schoencadeautjes zo groot of klein te maken als je zelf wilt.

Waar komt het schoenzetten eigenlijk vandaan

Het zetten van je schoen is een traditie die teruggaat tot de 15e eeuw en was vooral bedoeld voor arme kinderen. De schoenen werden in die tijd op Sinterklaasavond in de kerk gezet en vervolgens gevuld door de rijken. De inhoud werd de volgende dag onder de arme kindjes verdeeld. Een paar eeuwen later begonnen kinderen hun schoen zelf thuis te zetten die hun ouders vulde met speel- en snoepgroed. Tegenwoordig is het vooral een leuke traditie en draait het eigenlijk vooral om de spanning dat Sint en Piet 's nachts langskomen.

Heerlijk avondje is gekomen!

Voor de leukste schoencadeaus met de kleinste prijsjes ga je dus naar Xenos toe! Maar ook voor pakjesavond ben je bij Xenos aan het juiste adres. Heb jij al plannen voor 5 december? Een avondje dobbelen is altijd gezellig. Xenos legt je de regels uit en helpt je op weg met het vinden van de leukste Sinterklaascadeaus

Meer inspiratie opdoen?
DIY: Bladeren of bloemen inlijsten  DIY: Bladeren of bloemen inlijsten Geplaatst op: 26 april 2020 Geplaatst in: DIY's, Trends & tips
5 originele Valentijnscadeaus 5 originele Valentijnscadeaus Geplaatst op: 11 februari 2020 Geplaatst in: Feest
10 leuke valentijnscadeaus voor haar 10 leuke valentijnscadeaus voor haar Geplaatst op: 9 januari 2023 Geplaatst in: Feest, Trends & tips
Sinterklaascadeaus voor jong en oud! Sinterklaascadeaus voor jong en oud! Geplaatst op: 11 november 2022 Geplaatst in: Feest