Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Barbecue

Barbecue

Heerlijk barbecueën doe je samen met Xenos! Ontdek het aanbod hieronder.

BBQ's BBQ's
BBQ accessoires BBQ accessoires
Serveertangen Serveertangen
Sapkannen Sapkannen
Koude dranken Koude dranken
Buitenservies Buitenservies
Foodcovers Foodcovers
Olie en azijn Olie en azijn

Barbecues kopen

Zin in een heerlijk avondje genieten met de barbecue? Dan ben je bij Xenos aan het goede adres! Heerlijke zomeravonden zo lang mogelijk genieten lekker buiten aan tafel, iedereen houdt er van. Bij Xenos vindt je verschillende soorten barbecues. In het assortiment zijn er elektrische barbecues, houtskool barbecues, kleine barbecues of grote barbecues, voor ieder wat wils. Ga jij voor die heerlijke rokerige smaak van een houtskool bbq of ga je toch voor een heel ander type barbecue?

Elektrische of houtskool barbecue

Het is belangrijk om te kijken wat voor jou de perfecte barbecue is. Dat hangt van de warmtebron af en met hoeveel personen je jouw barbecue wil gaan gebruiken. Ook is het handig om naar de plek te kijken waar je de barbecue wil gaan gebruiken. Dit is vooral belangrijk voor de grootte van jouw barbecue. De meest klassieke vorm van barbecueën is op een barbecue met briketten of een houtskool bbq. Het is wel zo dat je een houtskool bbq lang voor moet bereiden, maar dan ga je wel voor de echte rokerige smaak. Heb je daar toch niet zo´n zin in? Ga dan voor een elektrische bbq. Een elektrische barbecue is gemakkelijk voor bijvoorbeeld op een balkon, omdat deze minimaal rook produceert. Welke type barbecue je gebruikt kan voor iedereen anders zijn. Kijk daarom even goed rond voordat je een bbq gaat kopen.

Barbecue tools

Ook hebben we bij Xenos een hoop handige barbecue tools in het assortiment. Dit kan uitlopen van vleestangen en barbecue reinigers tot heerlijke sausjes voor bij jouw zelf bereidde maal. Of je nu lekker simpel wil barbecueën op de camping of het super vindt om alles uit de kast te trekken en alle fijne kneepjes wil kennen, je bent bij Xenos aan het goede adres. Wij kunnen je voorzien van de volledige uitrusting om lekker te BBQ’en. Als je helemaal bent voorzien van de handige BBQ accessoires, maakt dit het barbecueën een stuk gemakkelijker en kun je zorgen voor de perfecte barbecue. Neem bijvoorbeeld een barbecuetang. Dit kan een essentieel gereedschap zijn voor tijdens het barbecueën. Je wil natuurlijk niet dat jouw lekker stukje vlees door het barbecuerooster valt. Dat zou zonde zijn! Dus zeker makkelijk om erbij te hebben. Denk ook aan een schort om jouw kleding te beschermen. Je wil niet dat jouw mooie kleding vies wordt. Vlekken van vetten en/of sauzen en kruiden van de barbecue kunnen erg vervelend en hardnekkig zijn.

Barbecue reinigen

Als jij jouw dierbare barbecue lang wil gebruiken dan heeft hij een goed onderhoud nodig. Het is sowieso belangrijk om de barbecue goed schoon te houden en te reinigen na elk gebruik. Zo voorkom je aangekoekte resten en de daarbij horende vervelende geurtjes. Bij het reinigen van de barbecue is het slim om rubberen handschoentjes aan te doen. Aangezien barbecues soms best wel vet worden is dat meer prettig dan dat je handen net zo vettig worden als de barbecue. Een reinigingsborstel is ook ideaal te gebruiken. Dit is eigenlijk een echte basisbehoefte als het gaat om schoonmaken van een barbecue. Een reinigingsborstel voor de barbecue hebben vaak stalen borstelharen. Met een schuursponsje kun je hardnekkig vuil verwijderen van de barbecue. Kijk uit dat het sponsje niet te veel krassen geeft op jouw barbecue, want dat is zonde van je mooie kook/bakstel. Kijk voordat je begint met schoonmaken goed of de kolen die in de barbecue liggen helemaal zijn afgekoeld. Dit is erg belangrijk omdat je anders jezelf verbrand! Als je een gas- of elektrische barbecue hebt dan zijn er wat andere aandachtspunten waar je op moet letten. Kijk voor het schoonmaken goed of de gasfles losgekoppeld is van de barbecue. Als dit niet zo is, moet je dit niet vergeten! Kijk ook bij het schoonmaken in de barbecue zelf dat er geen water in de brandbuizen terecht komt. De barbecue moet ook goed droog zijn voordat losse onderdelen er weer op worden gedaan. De frames en panelen van de barbecue kun je poetsen met een lauw sopje en een spons.

Barbecue kopen

Bij Xenos is alles nieuw, trendy en super voordelig en daar nemen we natuurlijk onze barbecues in mee! Voor de mooiste prijs kun jij een al een barbecue aanschaffen voor welke gelegenheid dan ook. Van een grote houtskool barbecue tot een kleine elektrische tafelbarbecue. Bij Xenos kun je terecht. Deze barbecues zijn meer dan geschikt voor het bereiden van verschillende maaltijden. Maakt niet uit of het voor een grotere groep is of voor wat minder gezelschap. Zelfs met zijn tweeën is dit geen probleem met de barbecues van Xenos. Ga je voor een echte buitenkeuken waar je ook al het snijwerk kan doen? Of doe je dat toch liever in je binnenkeuken en ga je naar buiten voor het bakken. Wij bij Xenos hebben dit allemaal in het assortiment. Uniek en speciaal voor jou zodat jij je beste barbecuemomenten kan beleven!