Menu

Retourneren

 • Onze retourtermijn van 30 dagen wordt verlengd met de duur van de lockdown.
 • Het is tijdelijk niet mogelijk om je bestelling te retourneren in een van onze winkels.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Bij Xenos doen we er alles aan om een perfect product te leveren. We raden je toch aan om de bestelde producten na ontvangst meteen te inspecteren. Indien je niet tevreden bent over (een gedeelte van) de bestelling, kun je hiermee terug naar één van onze winkels of retourneren via een pakketdienst zoals PostNL. Let op: indien je de bestelling via AfterPay betaalt, dan is het niet mogelijk om in een Xenos winkel te retourneren. Je dient dan gebruik te maken van bijvoorbeeld de PostNL service. Wij verzoeken je om in dit geval contact op te nemen met onze klantenservice om je retour zo snel mogelijk te kunnen afhandelen.

Je mag binnen de zichttermijn van 30 dagen (ingaand op de dag na ontvangst van het artikel) aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Nadat je hebt aangeven de order te willen terugsturen, heb je nog een termijn van 14 dagen om de artikelen aan ons te retourneren. Je kunt dit op twee manieren doen: de bestelling terugbrengen in één van onze winkels of de bestelling met bijvoorbeeld PostNL aan ons retourneren. Als je een bestelling terugbrengt in een Xenos winkel zijn er geen kosten aan verbonden. De kosten voor het retourneren via een pakketdienst zijn afhankelijk van de grootte van het pakket en voor rekening van de klant. Je kunt het pakket opsturen naar Xenos BV, t.a.v. afdeling Retouren, Schutweg 8, 5145 NP Waalwijk. Je kunt ook gebruikmaken van het Europees model voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht. 

Bestelling retourneren via een pakketdienst

Om een snelle afhandeling van je retourzending te kunnen garanderen, vragen we je een retourformulier bij te voegen. Download hier het retourformulier, print het uit en voeg het ingevuld bij de retourzending. De kosten voor het retour zenden zijn voor rekening van de klant. Op de website van de pakketdienst kun je een inschatting zien van de te verwachte kosten, zoals bijvoorbeeld de kosten bij PostNL. Vraag bij het aanbieden van de retourzending om een verzendbewijs. Deze dien je goed te bewaren aangezien dit het bewijs van afgifte is en wij indien nodig hierom kunnen vragen.

Kan ik een artikel dat ik online besteld heb, ruilen bij een Xenos winkel?

Ja, je kunt er voor kiezen de bestelling gratis terug te brengen naar één van onze winkels. Let op: dit is enkel mogelijk als je niet via AfterPay betaalt. Neem dan wel je bestelbevestiging mee die je per e-mail van ons hebt ontvangen, je mag hierbij ook de bestelbevestiging via je smartphone laten zien. Je meldt je in de winkel bij de kassa waar onze medewerkers je van dienst zijn. Je kunt meteen een ander product kiezen of het betaalde bedrag retour ontvangen. Indien het een WebOnly product betreft, zul je het betaalde bedrag niet direct retour ontvangen. Dit duurt maximaal 14 dagen vanaf het moment van ontbinding.

Kan ik mijn retourzending volgen?

Ja, als je de retourzending via bijv. PostNL verzonden hebt, ontvang je een Track & Trace code waarmee je de status van het pakket kan volgen op de website van PostNL.

Wat zijn de retourneervoorwaarden van Xenos.nl?

Als je niet tevreden bent over een artikel is het mogelijk om dit artikel te retourneren. Wij willen je vragen om bij het retourneren rekening te houden met de volgende punten, indien je in aanmerking wilt komen voor volledige vergoeding:

 • Voldoende gefrankeerd zijn;
 • Binnen de zichttermijn van 30 dagen na levering moet bij de klantenservice worden gemeld dat het artikel geretourneerd gaat worden of moet het artikel al geretourneerd zijn (inclusief mededeling waaruit jouw wens tot herroeping blijkt). Na een eventuele aanmelding heb je nogmaals 14 dagen om de artikelen te retourneren;
 • Het artikel moet in de onbeschadigde, originele fabrieksverpakking zitten, indien redelijkerwijs mogelijk. Indien dit niet het geval is, zullen wij een bedrag op de totaalwaarde in mindering brengen bij terugbetaling;
 • Het artikel moet compleet geretourneerd worden;
 • Het artikel is niet gebruikt of beperkt gebruikt om naar alle redelijkheid noodzakelijk het product te beoordelen;
 • Wij vragen je om bij de retourzending het retournummer duidelijk zichtbaar te vermelden;
 • Je krijgt het retourbedrag zo spoedig mogelijk retour, uiterlijk 14 dagen na ontbinding*. Indien je de volledige order retour stuurt, ontvang je het volledige aankoopbedrag met eventuele verzendkosten voor de heenzending binnen 14 dagen retour. Wij betalen je terug met
  hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht;
 • Wanneer je ervoor kiest om zelf de retour naar ons magazijn te versturen, kost dit gemiddeld €5 per pakket. Wanneer het gaat om grote of zware producten die niet met een reguliere vervoerder teruggestuurd kunnen worden, kost het ongeveer € 30,- om te retourneren.
 • N.b. ontbinding is het moment dat je aangeeft je order zonder verdere opgaaf van reden op te willen sturen. Wij gaan over tot terugbetaling op het moment dat het product hier terug ontvangen is of op het moment dat je het bewijs van retourzending kan overleggen.

Download het retourformulier