Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9

Garantie en klachten

Garantie

Xenos streeft ernaar enkel artikelen te leveren van een uitstekende kwaliteit. Mocht het onverhoopt gebeuren dat je een beroep dient te doen op de wettelijke garantie of fabrieksgarantie, dan zullen we in overleg tot een geschikte oplossing komen. Een eventuele fabrieksgarantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

De wettelijke garantie houdt in dat het product deugdelijk moet zijn. Je moet het product een bepaalde tijd op een normale manier kunnen gebruiken. Wat je van een product kunt verwachten, hangt af van de volgende zaken: wat wij als verkoper aangeven, wat er in reclame-uitingen is gezegd, het merk, de prijs en of het product nieuw of tweedehands is.

Ik heb een klacht, wat kan ik doen?

Indien je een klacht over de producten van Xenos of dienstverlening hebt, dan kun je dit via het contactformulier of telefonisch 088-0274300 aan ons kenbaar maken. Je ontvangt binnen 14 dagen een inhoudelijk antwoord op je klacht. Op werkdagen proberen wij zo spoedig mogelijk een reactie te sturen. Wij streven ernaar je bericht binnen 24 uur te beantwoorden. 

Onder de volgende omstandigheden is een product uitgesloten van garantie:

  • Aantoonbaar ander gebruik dan in het dagelijks gebruik mag worden aangenomen ten gevolge waarvan beschadigingen zijn ontstaan;
  • Slijtage wat verwacht mag worden gedurende normaal gebruik;
  • Indien u het product terugstuurt waarbij u zich beroept op de garantie, zonder vermelding van uw gegevens, kunnen wij niet achterhalen van wie het product afkomstig is en daarbij het verzoek niet honoreren.

Xenos zal altijd in samenspraak met jou proberen tot een bevredigende oplossing te komen. Mocht de klacht niet door ons opgelost kunnen worden, dan kun je een klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel. Op www.sgc.nl vind je meer informatie. Ook kun je je klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (via https://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Kopersbescherming

Elke aankoop de Xenos webshop heeft gratis Trusted Shops kopersbescherming tot €100. Dit betekent dat er een geld terug garantie is tot max. €100. Na het plaatsen van een bestelling verschijnt er een pop-up melding, klik op “kosteloos verzekeren” om de kopersbescherming gratis af te sluiten. Op de website van Trusted Shops vind je meer informatie over de koperscherming.