Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 155 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
  • Gratis aankoopbescherming
Een groene werkplek Een groene werkplek

Een groene werkplek

Geplaatst: 7 juni 2023 | Bekijk meer in: Duurzaamheid

Opgeruimd staat netjes! 

De vakantie is voorbij, tijd om weer thuis te werken of studeren. Het is belangrijk om voor jezelf een fijne omgeving te creëren waar je rustig kan werken of studeren. Met een opgeruimde groene werkplek functioneer je beter en ben je veel productiever! Je hebt namelijk minder afleiding om je heen. Een ander voordeel: je kan belangrijke papieren makkelijker terugvinden, dus je bent minder lang bezig met zoeken in de choas. Vind je het lastig om je werk- of studeerplek te ordenen? Lees snel verder voor tips!

Tip 1: Een eigen werkplek

Het is erg verleidelijk om aan de eetkamertafel te werken of studeren. Het is makkelijk en gezellig... Toch werken de meeste mensen veel productiever als ze echt een eigen werk- of studeerplek hebben. Na een lange dag werken sluit je dan eenvoudiger de dag af en kan je makkelijker al je to-do's loslaten. Verander dus een lege kamer (of een leeg hoekje) in huis om tot jouw thuiskantoor. Gebruik als basis een bureau en een fijne stoel. Dat laatste hoeft niet per se een bureaustoel te zijn, een lekker zittende eetkamerstoel is ook prima. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie velvet eetkamerstoel? Deze geeft een luxe touch aan je werkplek.

Tip 2: Opbergers voor papierwerk en boeken

Een bureau vol met stapeltjes papier staat ontzettend rommelig. Ook rondslingerde studieboeken creëren chaos. Zorg dat je tijdens het werken dat je alleen de papieren op je bureau hebt liggen die je op dat moment in gebruik hebt. Geef papierwerk en boeken een vaste plek in een kast. Bijvoorbeeld een opbergsysteem of een boekenkast.

Lage manden zijn ook zeer geschikt om papierwerk in op te bergen. Bij Xenos verkopen wij veel leuke varianten. Gemaakt van riet, metaal of stof. De keuze is reuze!

Tip 3: Pennen en stiften opbergen 

Even iets opschrijven of markeren? Dan is het wel handig als jouw pennen en markeerstiften bij de hand liggen. Berg ze netjes op in een pennenbakje of beker. Heb je veel bureau accessoires zoals een liniaal, paperclips en plakband? Gebruik dan een organizer of opbergbakje. Bijvoorbeeld een gekleurde krat. 

Tip 4: Ga voor groen

Kunstplanten kunnen een enorm verchil geven aan je thuiswerkplek. Hoog tijd om te vergroenen! Planten zorgen voor rust, productiviteit en concentratie; alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Deel jouw thuiswerkplek met #xenos

Heb jij ook een fijne plek om thuis te werken? Laat het zien aan andere Xenos fans! Deel de foto met #xenos of @Xenos_NL en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.

Meer inspiratie opdoen?
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 2 januari 2024 Geplaatst in: Huishouden
Kruidenpotjes opbergen Kruidenpotjes opbergen Geplaatst op: 16 augustus 2023 Geplaatst in: Huishouden
Tips kerstspullen opbergen Tips kerstspullen opbergen Geplaatst op: 7 november 2023 Geplaatst in: Huishouden, Feest
Tips om je kleding op te vouwen Tips om je kleding op te vouwen Geplaatst op: 7 juni 2023 Geplaatst in: Huishouden