Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 155 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
  • Gratis aankoopbescherming
Kerstcadeaus inpakken Kerstcadeaus inpakken

Kerstcadeaus inpakken

Geplaatst: 18 december 2023 | Bekijk meer in: Kerst

Kerstcadeaus gevonden? Inpakken maar!

Kerst staat alweer bijna voor de deur. Goed voorbereid aan de slag met het inpakken van al je kerstcadeaus? In deze blog vind je tips en inspiratie om je kerstcadeaus in te pakken als een pro! Zo kan je de kerstcadeaus op kerstavond mooi uitpakken. Wil je ook van je kerstcadeaus kleine kunstwerkjes maken? Lees dan snel verder! 

Shop kerstcadeaus >

Moeilijke vormen kerstcadeaus inpakken

Het inpakken van kerstcadeaus blijft altijd een klusje. Vooral als deze een moeilijke vorm hebben, zoals een voetbal, een wijnfles of bijvoorbeeld een kaars. Je kan ervoor kiezen om de vorm precies zo in te pakken, maar het is ook leuk als het nog even een verrassing blijft wat er in het pakje zit - win win voor jou en diegene die het krijgt. Met deze tips pak je elk lastig cadeau gemakkelijk en mooi in.  

Cadeauzakje maken

Van het cadeaupapier dat jij leuk vindt maak je een mooi zakje waar elk cadeau gemakkelijk in past. Wij laten je zien hoe je dit doet. 

Gebruik een cadeautasje

Je kan het presentje natuurlijk ook in een leuk cadeautasje doen. Pimp het tasje met leuke plaksteentjes en een cadeaulabel. Om niet gelijk het cadeau te verklappen kan je wat cadeaupapier dat je over hebt nonchalant over het cadeautje leggen. Zo hoef je dat papier niet weg te gooien.

Kerstcadeaus versieren met droogbloemen

Droogbloemen zijn helemaal de trend van nu en dit kan je superleuk verwerken bij het inpakken van je kerstcadeaus. Je pakt het cadeautje in met het inpakpapier dat jij leuk vindt. Strik een lintje om het cadeautje heen en zorg dat deze goed strak zit. Vervolgens knip  je de droogbloemen een stukje af en steek je ze onder het lintje. Eventueel kan je er nog een cadeaulabel aanhangen, waarop je de naam kan schrijven.

Een ander leuk idee is om met de bloemen een kerstboom te maken op het pakje. Knip een aantal bloemetjes af en bind deze takjes bij elkaar met plakband in de vorm van een punt. Lijm deze vast met een lijmpistool of andere sterke lijm. Als piek kan je een leuk strikje gebruiken. Dit cadeautje is een echte eyecatcher.

Creatief met kerstballen

Laat de kerstsfeer terugkomen op je  ingepakte cadeautjes. Heb je nog leuke kerstballen? Dan kan je deze leuk gebruiken voor het inpakken. Pak een lang stuk lint en knoop deze om het cadeautje. Dan rijg je er een kerstbal aan en maak je weer een knoopje. Je kan er ook meerdere kerstballen aan doen als je dat leuk vindt. Wees vooral lekker creatief.  Maak tenslotte met de twee uiteinden van het lint een leuk strikje.

Geen inpakpapier? Gebruik een tijdschrift

Heb je nu geen inpakpapier meer en ook geen tijd om naar de winkel toe te gaan? Kijk dan of je thuis leuke oude tijdschriften of leuke folders hebt. Deze doe je om het cadeautje.Doe er een strikje op om het helemaal af te maken en hang er een leuk cadeaulabel aan.

Ga jij aan de slag met deze inpaktips? Deel je creatie met #xenos!

Ga jij met ons inpakpapier een kunstwerkje maken? Of heb jij andere inpaktips? Laat het zien aan andere Xenos fans! Deel je foto of tip met #xenos of @Xenos_NL en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.

Meer inspiratie opdoen?
Dek de perfecte kersttafel Dek de perfecte kersttafel Geplaatst op: 27 december 2023 Geplaatst in: Kerst
Bakken met kerst Bakken met kerst Geplaatst op: 18 december 2023 Geplaatst in: Recepten, Kerst
Recept voor een originele Kerst cocktail Recept voor een originele Kerst cocktail Geplaatst op: 8 december 2023 Geplaatst in: Recepten, Kerst
10 leuke kerstcadeaus voor een vrouw 10 leuke kerstcadeaus voor een vrouw Geplaatst op: 4 december 2023 Geplaatst in: Kerst