Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Toilet inspiratie Toilet inspiratie

Toilet inspiratie

Geplaatst: 7 juni 2023

Toilet inspiratie voor het kleinste kamertje in huis

Misschien niet de meest geliefde ruimte in je huis maar zeker niet overbodig: het toilet. We spenderen in ons leven veel tijd op deze plek. Inspiratie nodig om van het kleinste kamertje in huis het gezelligste, netste en lekkerst ruikende kamertje in huis te maken? Lees snel verder. 

Toilet accessoires voor een korte of lange zit

Ondanks dat de ruimte maar klein is, kan je met een paar aanpassingen toch zorgen voor een vrolijke uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende terra prullenbak of kies op save voor een zwarte strakke pedaalemmer. Match je prullenbak met je wc-borstel. Kies voor een gesloten terra toiletborstel of ga voor een zwarte toiletborstel en wcpapier houder in een. Strak en functioneel! Wil je een afgestyled geheel? Kies dan ook voor een matchend zeeppompje of zeepbakje. De terra of kopere kleuren geven je toilet een warme uistraling. Hou jij van chique en strak? Dan past een zwarte of zilver kleurige set het beste op jouw wc. 

Lekkere geur achter de deur met geurstokjes

Dat het toilet niet altijd de best ruikende plek in je huis is, is algemeen bekend. Zorg voor een lekker luchtje met geurstokjes. Ga voor een frisse of een zoete geur. De verpakking van de geurstokjes is strak en je hoeft hem daarom niet te verstoppen. Een andere optie is een geurkaars. Steek deze aan tijdens of na je toiletbezoek en de wc ruikt in een mum van tijd weer fris. Snel klaar zijn? Zet een kamerspray in je toilet. Twee keer sprayen en vieze luchtjes zijn verdwenen. Kies voor een vanille en fruitige geur (Sweet Temptation), poederige bloemengeur (Wild Honey) of exotische bloemengeur (Blushing Blossom). 

Laatste check in de toilet spiegel

Veel mensen bezoeken de wc nog even snel voordat ze de deur uitgaan. Fijn dus om daar nog even je make-up te checken of na het eten te zien of er niets tussen je tanden zit. Ga voor een kleine ronde spiegel, maanvormig of druppelvormig. Echt weinig ruimte in je wc? Hang een klein spiegeltje met plankje in je wc, dan heb je meteen plek om daar de geurstokjes neer te zetten. 

Opgeruimd toilet

Wel zo fijn als je wc er schoon en opgeruimd uitziet voor je gasten. Met een paar kleine aanpassingen oogt je toilet meteen een stuk netter. Vind je de wc-rollen in de hoek van je wc een doorn in het oog? Kies voor een mandje en zet ze daarin, dat oogt een stuk gezelliger. Een dichte wc borstel zorgt voor een nettere uitstraling. Heb je een wastafeltje in je wc? Lucky you! Dit is hygiënischer dan je handen te moeten wassen in de keuken. Om je handdoek netjes op te ruimen verstop je hem met een plakhaakje aan de zijkant van je wc kastje. Een andere optie is om te kiezen voor meerdere kleine handdoekjes die je oprolt en samen op een houten krukje legt. Dat ziet er super chique uit. 

Budget toilet make-over tip: een nieuwe toiletbril

Met een klein budget kan je toch zorgen voor een wc dat als nieuw is. Net een huis gekocht of gehuurd en vind je het wel zo prettig om een schone wc te hebben? Of is je wc-bril na wat zituren wel toe aan vervanging? Vervang de toiletbril met een nieuw exemplaar. Kies voor een basic witte versie of ga voor chique zwart of natuurlijk bamboe. 

Deel je toilet inspirate met #xenos

Heb jij je toilet onder handen genomen en voorzien van een nieuwe look? Deel je foto met andere Xenos fans met #xenos en wie weet vind je hem terug op Xenos.nl, in onze folder, op social media of in de nieuwsbrief.

Meer inspiratie opdoen?