Menu
Wandrek make-over Wandrek make-over

Wandrek make-over

Geplaatst: 29 oktober 2020 | Bekijk meer in: Binnenkijken

In drie stappen een origineel wandrek aan de muur

Een lege muur in de woonkamer of slaapkamer? Zo zonde! Maak iets bijzonders van je muur door een wandrek op te hangen. Het is mooi, praktisch en je kan er alle kanten mee op. In deze blog laten we zien hoe je een bijzondere draai kan geven aan je wandrek. Neem alvast afscheid van je kale wand want die ga je niet meer terug zien. Lees snel verder!

Stap 1.  Kies jouw favoriete wandrek

Er zijn eindeloos veel wandrekken, van formaat XXL tot klein maar fijn. Vind je het lastig om een maat te kiezen? Hang dan eerst enkele kranten op ter grootte van het wandrek dat je wil kopen. Bekijk vanaf een afstandje in hoeverre het de muur opvult en of je hiermee tevreden bent.

Een wandrek is niet compleet zonder mandjes, clips en plankjes. Voeg ze ook toe aan je winkelmand. Bedenk vooraf wat je ongeveer wil ophangen of neerzetten. Dit hoef je niet precies uit te meten, het is juist leuk om af en toe een mandje of plankje te verschuiven aan je rek.

Stap 2. Geef je wandrek een kleurtje

Door kleur te geven aan je wandrek maak je het echt opvallend. Het makkelijkst is dit om te doen met een spuitbus verf. Leg het metalen wandrek neer op een zeil en spuit gelijkmatig over het wandrek heen. Pak ook de mandjes en plankjes mee, dat zorgt voor een mooi geheel.

 

Stap 3. Decoreer met plantjes

Een aanrader is om het wandrek te vullen met kunstplanten. Denk aan een mooie gatenplantenslinger, een pannenkoekplant en kleine cactussen in leuke potjes. Zet het neer op de plankjes en in de manden. Je haalt veel groen in huis terwijl het weinig ruimte in beslag neemt. Een win-win situatie! 

 

Nog meer inspiratie

Maar … er zijn nog heel veel andere ideeën om een wandrek op te hangen! Zo springt het wandrek van xenos fan @takkewijven in het oog doordat het opgehangen is op een gekleurd vlak. Hoe leuk is dat? En dat je een wandrek op meer plekken kan ophangen dan de woon- of slaapkamer bewijst xenos fan @vertical_casa. Haar wandrek hangt in de badkamer, recht boven het bad. 

 

Sharing = caring

Heb jij een wandrek van Xenos aan de muur hangen? Deel het met @xenos_nl! Geverfd, vol met kaarten, planten of wat anders, het maakt niet uit. Wij zijn erg benieuwd hoe het wandrek bij jou thuis eruit ziet! Maak een mooie foto en tag #xenos in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op social media of in de nieuwsbrief.

Meer inspiratie opdoen?
Zelf een palletbank maken Zelf een palletbank maken Geplaatst op: 26 maart 2021 Geplaatst in: DIY's, Trends & tips
3 tips voor het inrichten van een open kast 3 tips voor het inrichten van een open kast Geplaatst op: 12 december 2019 Geplaatst in: Trends & tips
Tips kerstspullen opbergen Tips kerstspullen opbergen Geplaatst op: 21 december 2022 Geplaatst in: Feest, Trends & tips
Tips & tricks voor surprise maken Tips & tricks voor surprise maken Geplaatst op: 5 november 2020 Geplaatst in: Feest, DIY's