Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 155 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
  • Gratis aankoopbescherming
Jouw balkon summerproof in 3 stappen Jouw balkon summerproof in 3 stappen

Jouw balkon summerproof in 3 stappen

Geplaatst: 7 juni 2023 | Bekijk meer in: Tuin & balkon

Is jouw balkon al klaar voor het voorjaar?

Yes, de lente is officieel begonnen! Hoewel het lenteweer nog even op zich laat wachten (uh, hallo zon?) is het nu wel een goede timing om je balkon klaar te maken voor het voorjaar. De hele winter heb je er waarschijnlijk niet naar om gekeken, dus tijd om daar eens verandering in te brengen. Lees snel verder voor een stappenplan om jouw balkon helemaal klaar te stomen voor het lekkere weer!

Stap 1: de grote schoonmaak

Maanden heeft je balkonnetje geen zonlicht gezien, maar wel de gure wind, heftige buien en natuurlijk de enorme pak sneeuw. Grote kans dat er wat groene aanslag is achtergebleven op de vloer. De algen ontstaan door het gebrek aan zonlicht. Het is dus hoogste tijd om je balkon eens flink te boenen! Maak een sopje met zeep dat speciaal geschikt is voor groene aanslag in de tuin. Het is even een vies klusje, maar al snel zie je resultaat (lees: je balkon krijgt haar oorspronkelijke kleur weer terug). Very satisfying al zeggen wij. Nu je toch bezig bent kan je ook meteen de ramen zemen en eventuele balkonmeubels een goede poetsbeurt geven. Schoon? Op naar de volgende stap!

Stap 2: meubels voor je balkon

Kijk jij al helemaal uit naar lange zomeravonden op je balkon met een wijntje in de hand en je hoofd in de zon, en dat allemaal lekker onderuitgezakt op een stoel of kleine loungeset? Rewind, even terug naar het hier en nu! Want om optimaal te kunnen genieten heb je natuurlijk wel fijne meubels nodig. Fijne meubels, maar ook kleine meubels. Een kleine bistroset is sowieso fijn, want dan heb je meteen een goede plek om ’s ochtends je kopje koffie te drinken, ’s middags een salade te eten of ’s avonds te genieten van lekkere tapas. Heb je nog plek over? Dan is een loungebank ook fijn! Dan kan je lekker in de chillhouding genieten van de zomerzon.

Stap 3: decoreren maar!

Oké, de boel is schoon en de meubels staan op hun plek. Maar een beetje karig is het nog wel. Tijd voor de decoratie! Omdat het vloeroppervlak nu zeer waarschijnlijk vol staat met toffe meubels, heb je alleen nog plek aan de muur voor wat deco. No problemo! Wanneer je een overkapte balkon hebt kan je ook decoratie gebruiken wat eigenlijk geschikt is voor binnenshuis. Bijvoorbeeld een wandrek. Als je er zeker van bent dat het wandrek geen last gaat krijgen van de weersinvloeden, dan kan je die prima buiten ophangen. Hang er plankjes en potjes aan, en kleed aan met hangplantjes. Heb je wel een wat ruimer balkon? Dan zijn mooie plantenbakken natuurlijk hartstikke gaaf. Zo heb je meteen wat groen op je balkon. Kleed het geheel aan met mooie kussens en misschien een plaid voor de koelere avonden. Leg op de kale vloer een buitenkleed neer voor extra sfeer. Laat de zomer maar komen!

Deel jouw balkon met #xenos

Is jouw balkon helemaal klaar voor het voorjaar en de zomer? Deel het met @xenos_nl! Wij zijn erg benieuwd hoe het bij jou thuis eruit ziet! Maak een mooie foto en tag #xenos in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, in onze folder, op social media of in de nieuwsbrief.

Meer inspiratie opdoen?