Menu
Keukengerei Keukengerei

Keukengerei

Schillen, snijden en knippen

Goed keukengereedschap is je grootste vriend tijdens het koken. Schillen, snijden en knippen gaat een stuk makkelijker en je hapjes komen er mooier uit te zien. Zo is het een stuk makkelijker om appels en aardappels te schillen met een goed schilmesje of met een dunschiller. Een plantje met bieslook knip je eenvoudig met een goede kruidenschaar. Bekijk alle handige hulpjes om je ingrediënten te schillen, snijden of knippen.

 

Scheppen en schenken

Opscheppen mag! Met goed bestek wordt opscheppen nog leuker. Heb je een lekker gerecht gemaakt of een lekker drankje dan wil je deze ook goed uitserveren. Kies uit verschillende soorten spatels, rijstlepels, serveertangen en sla bestek. Bekijk het hele assortiment met handige keukenhulpjes voor het opscheppen en schenken van gerechten en dranken.

 

Meten en wegen

Meten is weten. Voor een succesvol gerecht is het bij sommige recepten erg belangrijk dat je precies het juiste gewicht of inhoud aanhoudt. Daarom kun je het beste je ingrediënten goed afmeten of afwegen. Maatbekers en maatlepels zorgen er letterlijk voor dat jij maat houdt bij het koken. Een keukenweegschaal helpt je om de ingrediënten tot de gram toe nauwkeurig af te wegen. Bekijk alle accessoires voor het meten en wegen van je ingrediënten.

 

Zeven, filteren en strooien

Zoet of zout? Het maakt uit niet uit, Xenos heeft allerlei strooiers om suiker of zout te kunnen strooien. Verder vind je in deze categorie ook handige zeven en vergieten om bijvoorbeeld je eten te wassen of af te gieten. Bekijk alle handige hulpjes voor het zeven, filteren en strooien!

 

Roeren en mixen

Voor iedere keukenprinses die zelf pannenkoekenbeslag of soepen en sauzen maakt hebben wij handige gardes in het assortiment om te mixen. Ook de onmisbare spatels van hout, kunststof of RVS vind je gewoon bij Xenos. Bekijk alle handige artikelen om te roeren en mixen nu online!

 

Raspen en schaven

Kaas, chocolade of groenten rasp je in een handomdraai met onze handige raspen en schaven. Bij sommige raspen kun je kiezen uit een grove of een fijne rasp. Alle raspen, schaven en kaasschaven koop je gewoon bij Xenos.

 

Openen en sluiten

Openen en sluiten, we hebben hier over blikken, potten en zakjes. Bij Xenos vind je keukengereedschap zoals blikopeners en kurkentrekkers voor het openen van blikken en flessen. We hebben ook handige vershoudclips om bijvoorbeeld een zak chips goed af te sluiten zodat deze langer vers blijft. Bekijk alle handige keukenhulpjes.

 

Stampen en malen

Voor een lekker winters of zomers stamppotje is een stamper onmisbaar. Met een stamper prak je aardappels en groenten in een handomdraai en staat je stamppot zo op tafel. Als je vaak kruiden gebruikt in de keuken dan mag een goede vijzel niet ontbreken om de kruiden te kneuzen of fijn te maken. Voor het persen van knoflook of citroenen hebben wij ook de juiste keukenhulpjes. Bekijk alle knoflookpersen, citruspersen, vijzels, pureepersen en aardappelstampers nu online!

 

Ophangen en beschermen

Van afdruiprek tot magneet en van messenblok tot memobord. In deze categorie vind je allerlei handige hulpjes om je keuken te organiseren. Zo bewaar je keukengereedschap op een veilige manier.