Menu
Knutselen voor Valentijnsdag Knutselen voor Valentijnsdag

Knutselen voor Valentijnsdag

  • Geplaatst: 18-1-2022
  • |
  • Bekijk meer in: DIY's

De leukste ideeën voor een zelfgemaakt valentijnscadeau

Valentijnsdag: de dag van de liefde. Tijd om je allerliefste te verrassen met een mooi cadeau dat je zelf hebt geknutseld. Lekker orgineel en een keer wat anders dan een ontbijt op bord of een boos met rozen! Bij Xenos vind je heel veel leuke knutselspullen om een valentijnscadeautje te maken. Weet je nog precies wat je wilt maken? Lees verder en laat je inspireren!

Hart met roosjes knutselen

Benodigdheden

  • Schildersdoek in hartvorm
  • Foam roosjes (4 zakjes à 100 stuks)
  • Lijmpistool
  • Patronen voor lijmpistool

Werkwijze

Vul het lijmpistool met een lijmpatroon en stop de stekker in het stopcontact. Wacht even tot het pistool goed warm is. Neem je schildersdoek en de foam roosjes. Doe een klein beetje lijm op een roosje en plak deze op het doek. Ga door tot de hele schildersdoek is bekleed met de roosjes. Druk de roosjes goed tegen elkaar aan, zodat er geen kale plekken ontstaan. Je kan ook verschillende kleuren roosjes gebruiken. Is het schildersdoek helemaal volgeplakt? Dan is het cadeau voor jouw lief klaar. Schrijf er nog een leuk kaartje bij en verras jouw geliefde op Valentijnsdag.

Fotolijst versieren

Heb jij een leuke foto van jouw Valentijn? Geef het cadeau in een unieke fotolijst die jij extra mooi hebt gemaakt met verf, glitters en stickers. Een persoonlijker cadeau krijg je niet!

Tip: Gebruik een blanco fotolijst van hout of hard karton. Deze fotolijsten zijn speciaal gemaakt om versierd te worden!

Wandhanger met droogbloemen

Houd jouw vriend(in) of liefste mama van droogboemen en wil je haar verrassen met Valentijn? Ga voor een wandhanger die versierd is met droogbloemen en pluimen. Zo'n hanger maak je eenvoudig zelf! Kies voor bloemen en pluimen in de kleuren van de liefde (ofwel rood en roze) en wissel af met natuurlijke tinten. Knip de stengstels af op de juiste lengte en bind het vast met een touw aan de deocratiering. Pak het mooi in en geef het cadeau op Valentijnsdag.

Deel jouw Valentijn DIY met #xenos

Heb jij een mooi valentijnscadeau gemaakt voor jouw allerliefste? Deel het met @xenos_nl. Wij zijn erg benieuwd! Maak een mooie foto en tag #xenos in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op social media of in de nieuwsbrief.

Foto credits: @restyledmeubels