Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
DIY Paaskrans maken DIY Paaskrans maken

DIY Paaskrans maken

Geplaatst: 11 maart 2024

Vrolijke paaskrans knutselen

Nog even en de Paasdagen staan alweer voor de deur. Dus dit is het ideale moment om met een leuk DIY project aan de slag te gaan zoals een vrolijke paaskrans van crêpepapier voor aan de muur of op de paastafel. Een leuke activiteit voor jong en oud!

Benodigdheden

  • Crêpepapier in diverse kleuren
  • Metalen ringen voor de kransvorm
  • IJzerdraad
  • Hobbylijm
  • Lijmpistool incl. lijmpatronen
  • Decoratie en/of chocolade eieren 

 Stappenplan

Begin met het knippen van stroken van het crêpepapier, de stroken zijn ongeveer 13 cm breed en 30 cm lang. Maar pas dit eventueel aan i.v.m. de grote van je ei. Knip de strook daarna in de lengte doormidden. Maak van de twee stroken nu een soort kruis door deze op elkaar te leggen (zie foto). Leg het ei dat je wilt bekleden dan in het midden en vouw het crêpepapier om het ei heen. Draai de uiteinden van het papier stevig dicht zodat het papier blijft zitten. Pas wel op dat het crêpepapier niet breekt.

Pak zo een voor een alle eieren in die je nodig hebt voor je krans. Om te zien hoeveel eieren je precies nodig hebt is het handig om ook vast de ringen klaar te leggen. Wij gebruikten de twee grootste ringen uit de set. Leg deze klaar in elkaar, dus de kleine in de grote ring. Plak de ingepakte eieren daarna met behulp van het lijmpistool vast op de ringen. Zorg dat je de eieren zowel op de grote als op de kleinere ring vastlijmt. Dit zorgt voor een stevig geheel.

Wij hadden met onze eieren gemiddeld 5 eieren per kleur nodig. In totaal gebruikte wij vier kleuren crêpepapier uit de set. De staartjes van het crêpepapier aan de uiteinden van de ingepakte eieren zijn heel handig voor twee dingen. Je kunt er gemakkelijk de blaadjes omheen vastmaken en door het staartje naar achteren te vouwen kun je het ei nog steviger vastlijmen op de metalen ring. Ga zo door totdat de ringen helemaal bedekt zijn met eieren of blaadjes. Wij vulde de krans nog verder op met leuke kleine Paasei hangers uit de webshop. Deze eitjes hebben kleuren die perfect bij de kleuren van het crêpepapier passen.

 

De blaadjes of sprietjes voor tussen de eieren maak je als volgt. Maak van ijzerdraad een basis (zie foto). Knip uit het crêpepapier een hele lange smalle sliert van ongeveer 1 cm breed. Wikkel het crêpepapier daarna helemaal om het ijzerdraad heen. Zet zowel het begin als het eindpunt vast met een klein druppeltje hobbylijm. Voor de sprietjes werk je hetzelfde alleen gebruik je nu een recht stukje ijzerdraad. Je kunt zoveel blaadjes en sprietjes maken als je wilt. Vouw ze daarna om het staartje van een crêpepapier ei of om de metalen ring om ze vast te zetten op de krans.

 

Gemaakt in samenwerking met Xenos ambassadrice @happyhandmadeliving

Meer inspiratie opdoen?
Zelf oorbellen maken voor Moederdag Zelf oorbellen maken voor Moederdag Geplaatst op: 11 april 2024
Vier Pasen in pastel Vier Pasen in pastel Geplaatst op: 11 maart 2024
Tafel dekken voor Pasen Tafel dekken voor Pasen Geplaatst op: 11 maart 2024
Paaseieren zoeken Paaseieren zoeken Geplaatst op: 11 maart 2024