Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 155 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
  • Gratis aankoopbescherming
Herfst DIY: pompoenkussentje maken Herfst DIY: pompoenkussentje maken

Herfst DIY: pompoenkussentje maken

Geplaatst: 30 oktober 2023

Cozy herfst knutselactiviteit

Nu de temperatuur buiten flink begint te dalen, is er niets zo heerlijk als lekker wegkruipen onder een warm dekentje op de bank. Daar hoort natuurlijk ook leuke herfstdecoratie bij. En hoe leuk is het om die zelf te maken?
In slechts 5 eenvoudige stappen hoe je deze fantastische pompoenkussentjes maakt! Ze zijn superleuk voor op de bank, het dressoir of op bed. Nieuwsgierig naar deze do-it-yourself? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

Stap 1

Knip een rechthoek uit het (oude) fleecedeken van ongeveer 30x40 cm. Wil je liever een groter kussen? Geen probleem. Dan knip je gewoon een groter rechthoek uit het deken.

Stap 2

Lijm de lange zijdes aan elkaar met het lijmpistool. Hierdoor krijg je een vorm die lijkt op een etui, met aan beide korte zijden een opening. Knoop één opening dicht met touw en draai de stof binnenstebuiten, zodat er een soort zakje ontstaat.

Stap 3

Nu de onderkant dicht is gemaakt met touw, vul je het kussen met kussenvulling. Wees niet zuinig, het kussen mag goed gevuld zijn.

Stap 4

Zodra het kussen ongeveer voor driekwart is gevuld, maak je de bovenkant dicht. Hou het bovenste deel van het deken bij elkaar en knoop dit stevig dicht met het touw. Knip het touw niet af! Hiermee geven we de pompoen zijn vorm. Haal het touw onder de pompoen door en trek het stevig aan. Je zult zien dat het kussen meteen zijn leuke pompoenvorm begint te krijgen. Herhaal deze stap 3 of 4 keer.

Stap 5

Als de pompoen z’n mooie vorm heeft gekregen, maak je de steel. Wikkel het touw om de bovenkant van de pompoen, waar je het kussen dicht hebt geknoopt. Doordat je nog deken over hebt, blijft de steel goed overeind staan. Knip tenslotte het overige deken af van de steel.

En daar heb je ‘m dan! In 5 gemakkelijke stappen een herfstig leuk kussen. Perfect voor in de bank of als decoratie.

Benieuwd hoe wij de pompoenen hebben gemaakt? Check dan onze TikTok!

Deel jouw herfstknutselwerkje met #xenos

Heb jij de pompoenkussentjes zelf ook gemaakt? Laat het zien aan andere Xenos fans! Deel de foto met #xenos of @Xenos_NL en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.

Bewaar op Pinterest

Neem ook een kijkje op Pinterest voor nog meer inspiratie!

Meer inspiratie opdoen?
Knutselen voor Pasen Knutselen voor Pasen Geplaatst op: 27 februari 2024 Geplaatst in: DIY
Paaseieren schilderen Paaseieren schilderen Geplaatst op: 27 februari 2024 Geplaatst in: DIY
Paasmand knutselen Paasmand knutselen Geplaatst op: 27 februari 2024 Geplaatst in: DIY
DIY: macrame plantenhanger maken DIY: macrame plantenhanger maken Geplaatst op: 7 februari 2024 Geplaatst in: DIY