Menu
Dobbelspel sinterklaas: spelregels en meer Dobbelspel sinterklaas: spelregels en meer

Dobbelspel sinterklaas: spelregels en meer

Geplaatst: 10 november 2022 | Bekijk meer in: Feest

Dobbelspel sinterklaas regels

Of je nu al jarenlang het sint dobbelspel speelt of niet, de spelregels zijn altijd handig om te hebben. Om het geheugen op te frissen of om het dobbelen minder chaotisch te laten verlopen. Lees hier alle regels en print ze uit voor een onvergetelijk avondje dobbelen!

Het gezelligste sinterklaas dobbelspel met 3 rondes

Deze variant speel je in 3 rondes. Om het spel te spelen heb je een dobbelsteen nodig en onderstaande regels (die je ook eenvoudig kan uitprinten). Het doel van het spel is om cadeaus te bemachtigen. Dit doe je door om de beurt met een dobbelsteen te gooien. Het aantal ogen van de steen bepaalt wat jouw opdracht wordt. Deze opdrachten veranderen soms per ronde. Lees hieronder welke opdrachten bij welke rondes horen.

Ronde 1 – de start

Het dobbelspel kan beginnen. Verzamel alle cadeaus bij elkaar en leg ze op een stapel in het midden van de kamer. In de eerste ronde gaan jullie cadeaus verzamelen, maar nog niet uitpakken. De jongste speler mag beginnen met gooien.

 1. Pak een cadeau (maar pak het nog niet uit)
 2. Alle cadeaus naar links
 3. Ruil een cadeau met iemand anders
 4. Alle cadeaus naar rechts
 5. Het spel draait om (de persoon voor jou mag weer gooien)
 6. Leg een cadeau terug op de stapel

Ronde 2 – cadeaus uitpakken

In de tweede ronde worden de cadeaus uitgepakt. Nu jullie weten welke cadeaus er in het spel zijn, zal de strijdlust toenemen.

 1. Pak een cadeau uit dat je in handen hebt
 2. Alle cadeaus naar links
 3. Ruil een cadeau met iemand anders
 4. Alle cadeaus naar rechts
 5. Het spel draait om (de persoon voor jou mag weer gooien)
 6. Ruil allemaal een cadeau met een ander

Ronde 3 – de finale

Dit is de allerlaatste ronde. Deze speelronde is extra spannend want het gaat op tijd. Zet vooraf een timer op 30 of 45 minuten.

 1. Geef een cadeau aan een ander
 2. Alle cadeaus naar links
 3. Ruil een cadeau met iemand anders
 4. Alle cadeaus naar rechts
 5. Geef een cadeau aan degene met de minste cadeaus
 6. Ruil allemaal een cadeau met een ander

Sinterklaas dobbelspel regels: uitprinten maar!

Print de spelregels voor je begint uit zodat je ze makkelijk bij de hand hebt. Download hieronder onze spelregels om en print ze uit.

download spelregels dobbelspel >

Zo bereid jij je avondje dobbelen voor

Sinterklaas dobbelsteen

Bij Xenos hebben we een speciale sint dobbelsteen die het dobbelen nog eenvoudiger maakt. Wat de uitkomst van de worp is lees dan gewoon op dobbelsteen. Heel handig, want dan hoef je geen speciale spelregels te onthouden!

Cadeautjes voor dobbelspel

Voordat het dobbelen kan beginnen, heb je allerlei dobbelspel cadeautjes nodig. Spreek samen af hoeveel cadeautjes je aan elkaar wil geven en wat het budget is. Denk bijvoorbeeld aan 3 cadeaus van 5 euro, dan kom je op een totaalbedrag van 15 euro uit. Meer of minder kan natuurlijk ook. Heb je nog geen dobbelspel cadeaus? Bij Xenos vind je de leukste cadeaus voor een dobbelavond!

shop dobbelspel cadeaus >

Sinterklaas versiering en lekkernijen

Een sinterklaasavond is niet compleet zonder lekkernijen. Haal meer dan genoeg pepernoten, chocoladeletters en taaitaai in huis voor je gasten. Maak het huis extra gezellig met leuke sinterklaas versiering zoals lampjes van sint en piet en mooie raamstickers. Laat dat heerlijk avondje maar komen, jij bent er helemaal klaar voor!

Meer inspiratie opdoen?
Sinterklaascadeaus voor jong en oud! Sinterklaascadeaus voor jong en oud! Geplaatst op: 11 november 2022 Geplaatst in: Feest
Cadeautjes voor dobbelspel sinterklaas Cadeautjes voor dobbelspel sinterklaas Geplaatst op: 13 november 2020 Geplaatst in: Feest
Tips & tricks voor surprise maken Tips & tricks voor surprise maken Geplaatst op: 5 november 2020 Geplaatst in: Feest, DIY's
De leukste schoencadeaus De leukste schoencadeaus Geplaatst op: 14 november 2019 Geplaatst in: Feest, Trends & tips