Cupcakes bakken voor Sinterklaas
Sinterklaas is in het land, en wat is er nu gezelliger dan samen bakken? Deze chocolade cupcakes met een romige botercrème en een feestelijke topping van Sinterklaas snoepgoed zijn een heerlijke traktatie voor groot en klein. Lekker makkelijk én superlekker!

Foto: @rotterdam.food
Benodigdheden
- cupcake bakvorm
- papieren cupcake vormpjes
- mixer
- spuitzak
Ingredienten
- chocolade cupcake mix
- 150 gram boter
- 4 eieren
- botercrème
- 500 gram boter
- Sinterklaas snoepgoed (zoals pepernoten, chocolademunten en schuimpjes)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 160°C). Meng de cupcake mix, de eieren en de boter (of zonnebloem- of raapzaadolie) in een mengkom met roer en mix gerei of gebruik hiervoor een keukenmachine. Na 6-8 minuten op hoge snelheid mengen kan je het beslag gieten in een ingevette bakvorm.

Verdeel de papier cupcake bakvormpjes op een ovenplaat. Schep met een (ijs)lepel het beslag in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak alle cupcakes 30-35 minuten in de oven. Laat de cupcakes daarna goed afkoelen.
Maak de botercrème door de mix met 500 gram zachte (room)boter te mengen. Spuit de botercreme met behulp van een spuitzak op de cupcakes. Maak de topping compleet door sinterklaas snoepgoed zoals (chocolade)pepernoten, chocolademunten of schuimpjes toe te voegen.
Met deze cupcakes beleef jij ongetwijfeld een heerlijk avondje. Of je nu de pepernoten of schuimpjes bovenop legt, elke hap is een zoete verrassing!
Woonaccessoires
The Scent
Acties
Meubels
Kerst
Magazine: Kerst
Koken en Tafelen
Eten en drinken
Huishouden
Feest
Hobby
Reizen en Vrije Tijd
Cadeaus
Acties
Nieuw
Trending
Inspiratie
Magazine: Sint
Folder