Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9

Duurzaamheidsscore

Bij Xenos vinden we het belangrijk om transparant te zijn over de impact van onze producten op onze natuur (mens, milieu en maatschappij). Dit brengen we in kaart met de Nature Impact Rating. Daarmee bieden we jou de mogelijkheid om nog bewustere keuzes te maken. Hoe meer blaadjes, hoe groener het product!

De Nature Impact Rating is gebaseerd op de score van het Global Sustainable Enterprise Systeem (GSES). Het is een onafhankelijk overkoepelend informatielabel om consumenten over de hele wereld op dezelfde manier te informeren over de duurzaamheid van producten. Alle reeds bestaande wereldwijde certificaten en ecolabels zijn verwerkt in de GSES Score.

Hoe komt een product aan zijn score?

leder gemeten product krijgt een score van nul tot en met vijf groene blaadjes. Hoe minder (negatieve) impact het product heeft, des te hoger het aantal blaadjes. Meer informatie over de totstandkoming van de score krijg je door op de blaadjes bij onze producten te klikken.

Onderdelen Nature Impact Rating

Product

Recyclebaar

Het product (of delen daarvan) opnieuw gebruiken, waarbij de grondstoffen gescheiden worden.

Herbruikbaar

Het product (of delen daarvan) opnieuw gebruiken, waarbij de grondstoffen niet gescheiden worden (hergebruik in oorspronkelijke vorm).

Composteerbaar

Het product (of delen daarvan) breekt op natuurlijke wijze af, waarbij schimmels en bacteriën worden omgezet tot water, CO2 en methaan.

(Vrij van) gifstoffen in het gebruiksproces

Aanwezigheid van gifstoffen die tijdens productgebruik al dan niet vrij kunnen komen o.b.v. chemicaliënwetgeving (REACH).

FSC-gecertificeerd

Het product (of delen daarvan) is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

Productieproces


Gemaakt van gerecyclede materialen

Het product (of delen daarvan) heeft een percentage materialen dat gerecycled materiaal bevat.

Gemaakt van hergebruikte materialen

Het product (of delen daarvan) heeft een percentage materialen dat hergebruikt is.

Gemaakt van biobased materialen

Materiaal van biologische oorsprong. Het betreft organisch materiaal zoals bijvoorbeeld hout, bamboe, rotan, zeegras, maisbladeren, riet of papier.

(Vrij van) gifstoffen in het productieproces

Aanwezigheid van gifstoffen die tijdens het productieproces al dan niet vrij kunnen komen o.b.v. chemicaliënwetgeving (REACH).