Menu
 • Gratis afhalen en retourneren in 155 winkels
 • Gratis bezorging vanaf €35,-
 • Levertijd 1-2 werkdagen
 • Klantenbeoordeling van 9
 • Gratis aankoopbescherming
Bloemstuk maken Bloemstuk maken

Bloemstuk maken

Geplaatst: 1 juni 2023 | Bekijk meer in: Duurzaamheid

Een duurzaam bloemstukje

Met het nieuwe natuurlijke steekblok van Xenos maak je binnen een mum van tijd een prachtig bloemstuk. Lisanne van happyhandmadeliving.nl laat ons zien hoe je tewerk gaat.

Natuurlijk steekblok vs. schuimblok

Je kunt natuurlijk een mooie bos in een toffe vaas van Xenos neerzetten maar je kunt ook een keer wat creativiteit kwijt in een eigen bloemstuk. Met behulp van het natuurlijke steekblok is dat niet alleen leuk maar ook nog eens duurzamer. Dit blok is een soort oase waarin je bloemen kunt steken. Het is een duurzamer alternatief voor regulier steekschuim, omdat je het makkelijk kan hergebruiken in bijvoorbeeld je plantenbak. Het is gemaakt van 100% biologisch afbreek materiaal.

Het steekblok is te gebruiken voor zowel droog, vers of zijdebloemen. Het is gemakkelijk in elke vorm te snijden met een broodmes. Het is zeker 2x te gebruiken en met kippengaas er omheen zelfs een 3e keer. Het blijft namelijk water opnemen. Je kunt ook gemakkelijk water bijgeven als dat nodig is. Na het gebruik, kun je het steekblok in kleine stukjes scheuren en in een pot of plantenbak doen. Dan kun je er planten met wortel of zaailingen op laten groeien Ben je er helemaal klaar mee, dan kan je het blok vermalen en tussen de aarde verwerken, op de composthoop of in kleine hoeveelheden in de groenbak deponeren.

Benodigdheden voor dit gezellige bloemstuk

 • 2 stukken SIDEAU steekblokken
 • Een leuke schaal
 • Mooie (verse)bloemen
 • Kniptang
 • Broodmes
 • Tillandsia mos of appelblad/ eucalyptus

De werkwijze

Je begint met het op maat maken van het steekblokvoor de schaal. Leg de blokken voor je op tafel en leg de schaal daar omgekeerd bovenop. Druk de schaal een stukje in het steekblok zodat de vorm van de schaal erin drukt. Nu kun je het gemakkelijk op maat snijden met het broodmes. Snij het daarna net zolang bij totdat het mooi in je schaal past.

Laat het steekblok daarna water opnemen door het even in de gootsteen met een laagje water te leggen. Wanneer het goed is volgezogen met water plaats je het schuim in het de schaal. Nu ga je beginnen met het steken van de bloemen. Knip de bloemen goed schuin af en steek de gaatjes voor de wat kwetsbare bloemen (bijv. tulpen en gerbera’s) eerst voor. Zo hoef je niet te veel kracht te zetten op de bloemen. Begin met het verdelen van de bloemen over het steekblok en vul het stuk zo langzaam op. Als laatste vul je het op met groen zodat er geen lege plekjes meer zijn. Je kunt hiervoor net als wij appelblad en eucalyptus gebruiken. Maar je kunt ook kiezen voor Tillandsia.

Nu is je bloemstuk klaar! Zet het op een mooie plek in huis waar je er veel plezier van hebt. En zijn je bloemen uitgebloeid? Hergebruik het steekblok dan gerust nog een keer.

Geschreven door Lisanne van happyhandmadeliving.nl

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Kijk dan eens op de website van Lisanne www.happyhandmadeliving.nl.

Bewaar op Pinterest

Neem ook een kijkje op Pinterest voor nog meer inspiratie!Meer inspiratie opdoen?
Pimp je meubels Pimp je meubels Geplaatst op: 4 september 2023 Geplaatst in: Duurzaamheid, DIY
Budget musthaves van bamboe Budget musthaves van bamboe Geplaatst op: 7 juni 2023 Geplaatst in: Wooninspiratie