Menu
De leukste herfstdecoratie ideeën De leukste herfstdecoratie ideeën

De leukste herfstdecoratie ideeën

  • Geplaatst: 1-9-2021
  • |
  • Bekijk meer in: DIY's

Tijd voor wat herfst in huis!

Het wordt steeds kouder, de zon gaat eerder onder, kortom; de herfst staat voor de deur. De kinderen zitten steeds vaker binnen en jij verheugt je meer en meer op een kop warme chocolademelk. Hoog tijd om de woondecoratie in je huis aan te passen op dit nieuwe seizoen. Je kunt buiten in de natuur allerlei materialen verzamelen, om mooie herfstdecoratie van te maken voor in huis. Heb je niet zo'n zin om naar buiten te gaan? Laat je inspireren en ontdek hoe jij de leukste herfstdecoratie zelf kunt maken. Deze blog bevat twee leuke simpele DIY's om de herfst in huis te halen! Lees snel verder >

DIY: Schilder je eigen kandelaar!

Zeker in het najaar is een kandelaar een echte sfeermaker om het thuis gezellig te maken. En wat is er nou leuker dan er een eigen unieke draai aan te geven? Dit heb je nodig:

  • - Een houten kandelaar
  • - Potlood en papier
  • - Acrylverf
  • - Penselen
  • - Een schilderspalet (optioneel)

Stap 1: Leg voor je begint een wegwerptafelkleed op tafel.

Stap 2: Teken je ontwerp uit op een papiertje zodat je zeker weet dat het gaat passen. Laat je fantasie de vrije loop of zoek inspiratie op via het web.

Stap 3: Teken je ontwerp na op de houten kandelaar met potlood.

Stap 4: Kleur je schets in met acrylverf en laat het goed drogen.

Klaar is jouw unieke kandelaar! Hieronder vind je alle producten die je nodig hebt om aan de slag te gaan:

DIY: Maak je eigen herfstplateau!

Heb je allerlei herfstspullen verzameld? Zoals mooie kaarsen in herfstkleuren of allerlei leuke seizoensdecoratie. Presenteer deze samen op een houten dienblad. Kunstbloemen en planten mogen natuurlijk niet ontbreken in je herfststukje. 

Om je herfststukje helemaal af te maken kun je gebruik maken van kleine eikels, dennenappels of pompoenen. Ook herfstbladeren en takken doen het erg goed. Ben je niet zo creatief? Ga dan voor een paar simpele dennenappels in een mooie glazen vaas. Een super simpele manier om toch de herfst in huis te halen.

Deel jouw herfstdecoratie met #xenos

De herfst in huis halen is dus niet zo moeilijk als je denkt. Door je eigen creativiteit en een paar tips maak jij gemakkeljk de mooiste herfstdecoratie. Heb jij al iets moois gemaakt? Laat het zien aan andere Xenos fans! Deel de foto met #xenos of @Xenos_NL en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.