Menu
De mooiste kerstverlichting De mooiste kerstverlichting

De mooiste kerstverlichting

  • Geplaatst: 1-12-2021
  • |
  • Bekijk meer in: Feest

Verlicht je huis tijdens de kerstdagen

De gezelligste tijd van het jaar: Kerst! Het wordt ’s ochtends pas laat licht en ’s avonds al vroeg donker. Dat vraagt om sfeervolle verlichting! Kerstverlichting in de kerstboom, kerstverlichting voor buiten of een mooie lichtslinger aan de muur: van mooie kerstverlichting heb je nooit genoeg! Maar hoe kleed je nou je huis aan met de juiste kerstverlichting zonder dat het een gratis lichtshow wordt voor al je buren? Lees snel onze tips voor de perfecte kerstverlichting.

Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Beperk je de kerstverlichting alleen tot je kerstboom? Zorg dan voor de juiste hoeveelheid en kleur kerstboomlampjes. De hoeveelheid lampjes die je in de boom hangt is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van je kerstboom. Je wil immers wel de boom blijven zien en alle mooie versiering. Maar hoeveel lampjes doe je in de kerstboom?

LED kerstverlichting

LED verlichting is niet meer weg te denken. Het is een duurzame keuze voor lampjes en ze worden niet warm. Ideaal om in de kerstboom te hangen. Hoeveel lampjes heb je eigenlijk nodig om je kerstboom de juiste verlichting te geven? Bekijk dan snel het schema hieronder, zodat jouw kerstboom dit jaar een echte eyecatcher wordt in huis.

Hoogte kerstboom Aantal lampjes
0,5 m 50-150
1 m 150-300
1,5 m 300-600
2 m 600-1000
2,5 m 1000-1500
3 m 1500-2000


LED clusterverlichting

Wil jij zoveel mogelijk lampjes in de kerstboom hangen? Kies dan voor kerstverlichting in een cluster. Bij clusterverlichting zijn er meerdere lampjes op elkaar geclusterd. Dit geeft een soort slingereffect in je kerstboom. Ben je benieuwd hoeveel lampjes je in jouw boom nodig hebt als je kiest voor clusterverlichting? Bekijk dan snel het schema hieronder.

Hoogte kerstboom Aantal lampjes
0,5 m 384 cluster
1 m 576 cluster
1,5 m 1152 cluster
2 m 1152-1512 cluster    
2,5 m 1512 cluster
3 m 2016 cluster


Een echte eyecatcher

Heb je nog een mooie vaas, stolp of voorraadpot in huis? Vul het dan met kerstballen, andere kerstversiering en kleine LED lampjes. Zet het geheel op een dressoir, op de vensterbank of op de eettafel. Helemaal in de kerstsferen en een extra eyecatcher!

Sharing = caring

Heb jij jouw kerstboom al staan en voorzien van de perfecte kerstboomverlichting? Dat willen we zien! Deel het met @xenos_nl. Vinden we leuk! Maak een mooie foto en tag #xenos of @xenos_nl in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op een van onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.