Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 155 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
  • Gratis aankoopbescherming
DIY lijntekening DIY lijntekening

DIY lijntekening

Geplaatst: 7 juni 2023 | Bekijk meer in: DIY

Stoere lijntekening maken

Een lijntekening is een afbeelding die bestaat uit rechte en gebogen lijnen op een effen achtergrond, zonder schaduw of kleur. Een belangrijk kenmerk van een lijntekening is dat de lijnen vaak een constante breedte hebben en ze de rand aangeven van een bepaalde vorm. Met een omtrek kan een vorm worden aangegeven en met contourlijnen een 3D vorm. Ben je benieuwd hoe je zelf zo'n lijntekening kan maken in bijvoorbeeld stoere Gaucho Life stijl? Lees dan snel verder!

Werkwijze

Stap 1: Print je lijntekening uit en houd het volgende bij de hand: schildersdoek, palet, penselen, verf, potlood en gum, keukenpapier en een glas water.

Stap 2: Teken zachtjes met je potlood de lijntekening na op het doek. Zo kun je met een gum nog bijwerken.

Stap 3: Vul een beetje water in een glas, doe wat acrylverf op je palet en kies een penseel dat past bij de dikte van je lijntekening. 

Stap 4: Versoepel je penseel met water, dep je penseel af aan het keukenpapier en trek met verf de lijntekening over. Tip: Is je verf te dik? Verdun dan met water.

 

Benodigdheden
Hoe leuk is het om iets unieks aan de muur te hebben? De vorm die jij leuk vindt en dan ook nog eens zelf gemaakt! Het mooie aan lijntekeningen is dat het allemaal niet zo precies hoeft. Slordige lijnen kunnen alsnog een heel mooi geheel maken. Met behulp van de juiste acryl verf, een aantal schilderdoeken en penselen maak je gemakkelijk je eigen lijntekening. 

Verf 

Schildersdoeken

Penselen

Meer DIY inspiratie?

Ben je op zoek naar nog meer do it yourself inspiratie? Bekijk dan eens de DIY inspiratie pagina van Xenos. Ook vind je meer dan genoeg inspiratie op Instagram @xenos_nl. Deel jouw mooiste creatie met #xenos of tag @xenos_nl in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op een van onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.

Meer inspiratie opdoen?
Knutselen voor Pasen Knutselen voor Pasen Geplaatst op: 27 februari 2024 Geplaatst in: DIY
Paaseieren schilderen Paaseieren schilderen Geplaatst op: 27 februari 2024 Geplaatst in: DIY
Paasmand knutselen Paasmand knutselen Geplaatst op: 27 februari 2024 Geplaatst in: DIY
DIY: macrame plantenhanger maken DIY: macrame plantenhanger maken Geplaatst op: 7 februari 2024 Geplaatst in: DIY