Menu
In 5 stappen van pallets een loungeset maken In 5 stappen van pallets een loungeset maken

In 5 stappen van pallets een loungeset maken

Geplaatst: 26 maart 2021 | Bekijk meer in: DIY's

Foto van: @aiserose

Maak eenvoudig van pallets en palletkussens een tuinbank! 

Een tuinbank van pallets, hoe leuk is dat! Het is helemaal trendy, budgetproof en het past in iedere tuin. Kan jij niet wachten om in het zonnetje te relaxen op je eigen gemaakte tuinbank? Lees dan snel verder om te weten hoe in 5 stappen van pallets een loungeset maakt!

Wat heb je nodig voor deze loungebank voor in je tuin of op je balkon?

  • Pallets
  • Palletkussens
  • Lange schroeven
  • Boormachine
  • Eventueel zwenkwieltjes

Zo maak je de houten tuinbank!

Stap 1. Leg twee pallets op elkaar. Leg de eerste pallet op z’n kop op de grond neer en leg de tweede pallet er andersom op. Op deze manier heb je een vlak zitgedeelte en zijn de pallets makkelijker aan elkaar te bevestigen.   

Stap 2. Maak de pallets in alle vier de hoeken vast met lange schroeven. Zorg ervoor dat de pallets stevig vastzitten en dat het geheel niet gaat schuiven. Voelt de bank nog niet stevig genoeg? Zet er dan nog een aantal schroeven bij.  

Stap 3. Plaats de derde pallet verticaal tegen de andere pallets. Maak deze weer vast met lange schroeven, zo creëer je de rugleuning. 

Stap 4. Wil je bank af en toe verplaatsen? Bevestig dan aan de onderzijde van de bank zwenkwieltjes.

Stap 5. De leukste stap: kies je favoriete palletkussens uit! Bij Xenos vind je palletkussens in allerlei kleuren en prints. Elke set bestaat uit een kussen voor het zitgedeelte en een kussen voor de rugleuning.

Een palletbank in de tuin, op je balkon of in huis

Ben je benieuwd hoe een palletbank bij jou thuis zou staan? We geven je inspiratie! Of beter gezegd onze Xenos fans geven je inspiratie. Ze stijlen de bank met verschillende kussens en laten zien dat deze zelfs binnen gezellig staan. Geen zin om de bank in elkaar te zetten? Haal dan alleen de kussens in huis en maak een gezellig hoekje in je huis. 

Een woonkamer in de buitenlucht

Wil je echt een woonkamer gevoel creëren? Maak je loungeplek compleet met nog meer kussens en een plaid. Dat zorgt voor extra gezelligheid en comfort! Leg ook een mooi buitenkleed onder de bank en hang sfeervolle tuinlampjes op.

Ben je van plan om uren te relaxen op jouw palletbank? Zorg ervoor dat je niet de hele tijd in de zon ligt. Hang een schaduwdoek op of zet er een parasol bij. Dat is geen overbodige luxe!

Deel jouw loungeplek met #xenos

Heb jij van pallets een mooie loungeset gemaakt? Deel het met @xenos_nl! Wij zijn erg benieuwd hoe het bij jou thuis eruit ziet! Maak een mooie foto en tag #xenos in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, in onze folder, op social media of in de nieuwsbrief.

Meer inspiratie opdoen?
DIY: Bladeren of bloemen inlijsten  DIY: Bladeren of bloemen inlijsten Geplaatst op: 26 april 2020 Geplaatst in: DIY's, Trends & tips
Tips & tricks voor surprise maken Tips & tricks voor surprise maken Geplaatst op: 5 november 2020 Geplaatst in: Feest, DIY's
De leukste herfstdecoratie ideeën De leukste herfstdecoratie ideeën Geplaatst op: 26 juli 2021 Geplaatst in: DIY's