Menu
Inspiratie voor de kinderkamer Inspiratie voor de kinderkamer

Inspiratie voor de kinderkamer

  • Geplaatst: 30-11-2020
  • |
  • Bekijk meer in: Make-overs

Tips waar jij als ouder en zelfs de kids blij van worden!

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor de kinderkamer? Dan ben je bij Xenos aan het juiste adres. Het aankleden van de kinderkamer is een leuke bezigheid. Gebruik vrolijke en rustige kleuren, natuurlijke materialen en stijl het af met leuke knuffeltjes en speelgoed. Want dit mag natuurlijk niet ontbreken in een kinderkamer! We geven je in deze blog inspiratietips voor het aankleden van de kinderkamer.

 

Praktisch en sfeervol

Een kinderkamer moet praktisch zijn maar moet ook zorgen voor een goede nachtrust. Het is belangrijk dat de kids kunnen spelen en lol hebben in hun slaapkamer. Een lekker plaid met kussens en knuffels is een echte must-have in een kinderkamer. Een knuffel tovert altijd een glimlach op het gezicht van je kind! Maar in een kinderkamer blijft al snel allerlei speelgoed rondslingeren. De nachtmerrie van elke ouder… Het is dus fijn dat dit ook allemaal opgeruimd kan worden. Gebruik mooie opbergmanden om het speelgoed in op te bergen. Een mand staat ook nog eens leuk ter decoratie in de kamer, ideaal! 

 

De kinderkamer inrichten doe je zo

Maak gebruik van natuurlijke materialen en verschillende vormen. Hierdoor maak je de kamer extra gezellig maar krijg je ook de rust die je zoekt in een kinderkamer.

Ronde vormen zorgen voor sfeer en geven een speelse uitstraling. Bij de aankleding van de kinderkamer mag je de muren zeker niet overslaan! Gebruik ronde spiegels en schattige lijstjes of schilderijtjes om een leuk effect te creëren op de muren. Bevestig wat leuke wandplankjes of wandkastjes aan de muren waar je boekjes, verzorgingsproducten of speentjes op kwijt kunt. Maak de styling van de kinderkamer compleet met een opvallende hangstoel of grote lamp. Een hangstoel is handig voor het geven van bijvoorbeeld borstvoeding maar je kunt de stoel ook gebruiken om voor het slapen gaan samen een boekje in te lezen. Super knus dus! Een lamp geeft je baby/kind een veilig gevoel waardoor hij/zij rustig in slaap kan vallen.

 

Leer en experimenteer

Het is super leuk om gebruik te maken van verschillende stijlen. Heb je strakke of basic meubels? Geef een twist aan de kinderkamer en stijl deze af met natuurlijke materialen, speelse vormen en rustige kleuren. Wij zijn fan!

 

Foto credits van links boven naar rechts onder: @mom.and.the.kid, @romanadv, @aiser0se en @interiorbylee

 

Sharing = caring

Heb jij gebruik gemaakt van onze kinderkamer tips? Dan willen we dit zeker zien! Deel het met @xenos.nl. Vinden we leuk! Maak een mooie en inspirerende foto en tag #xenos of @xenos_nl in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op een van onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.