Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Woonkamer inspiratie Woonkamer inspiratie

Woonkamer inspiratie

Geplaatst: 7 juni 2023

Tips voor het inrichten van je woonkamer

Wil je ideeën opdoen voor de woonkamer? Heb je een nieuwe bank en past daar een hele andere indeling bij? Of ga je voor een mix van diverse woonstijlen? Hieronder vind je de leukste woonkamer inspiratie. Kies je voor industrieel, landelijk, scandinavisch of lekker kleurrijk? 

De woonkamer is de leefruimte van het huis. Je brengt hier vaak veel tijd door en daarom is het belangrijk om deze ruimte functioneel en toch sfeervol in te richten. Bedenk voor jezelf hoe je woont, met wie je woont en wat je graag wilt kunnen doen. Maak een lijstje met wensen zodat je in kaart hebt wat jouw musthaves zouden moeten zijn.

 

1. Kies voor een fauteuil in de woonkamer

Een fauteuil, een fijne grote stoel waar je heel wat uurtjes in door kunt brengen. Een fauteuil is een perfecte opvulling voor een lege plek in de woonkamer of om wat extra sfeer te creëren. Gebruik de fauteuil als eyecatcher in de kamer of gewoon om lekker onderuitgezakt te zitten. Er zijn veel verschillende soorten fauteuils en ondanks dat ze niet zo populair zijn als vroeger is het een echte musthave! 

Make-over tip: Wil je decoratie combineren met functionaliteit? Kies dan voor het gebruik van poefjes. Poefjes kun je eenvoudig opzij zetten en verschillende plekken geven. Zo heb je er snel een extra zitplek bij!

2. Creëer genoeg opbergruimte

Kasten in de woonkamer zorgen voor een overzichtelijk effect. Een kast is een perfecte plek om spullen op te ruimen, uit het zicht te halen en een overzichtelijke ruimte te behouden. Wanneer er overal spullen liggen kan dit voor onrust zorgen en rust in de woonkamer is juist heel erg belangrijk. Na een drukke dag wil je een plek hebben waar je tot rust kan komen en een woonkamer met voldoende opbergruimte is daar uitermate geschikt voor. Overigens kan een kast niet alleen dienen om op te ruimen maar ook om spullen een prominente plek te geven. Een vakkenkast is daar een perfect voorbeeld van. Elk vak accentueert een ander item. Staat gezellig en opgeruimd.

3. Schaf een open wandkast aan

Een open wandkast is een mooie toevoeging aan je interieur, mits je deze goed inricht. Een open kast kan rommelig overkomen en daarom is het belangrijk om het rustig en overzichtelijk te houden. Zorg dat je accessoires bundelt en artikelen met dezelfde kleur bij elkaar plaatst. Op deze manier hou je het rustig. Kies ervoor om dezelfde stijl artikelen bij elkaar te zetten en te variëren in hoogte. Op deze manier wordt er eenheid gecreëerd en krijgt het toch een speelse uitstraling.

4. Voeg een vloerkleed toe

Een vloerkleed is niet alleen een mooi accessoire wat je huis sfeervoller maakt, het heeft ook nog andere functies. Een vloerkleed zorgt er namelijk voor dat de woonkamer ruimtelijker wordt. Daarnaast zorgt een kleed ook voor eenheid: losse meubels worden verenigd als één geheel. Een vloerkleed kan zorgen dat het geluid in de kamer beter wordt. Het neemt geluid op waardoor de akoestiek beter wordt. En als laatste voordeel warmte, bepaalde vloerkleden zorgen dat het huis warmer wordt.

5. Kies de juiste verlichting

Licht maakt het huis sfeervol en zeker tijdens de donkere maanden heb je goede verlichting nodig. Ga voor een mooie hanglamp zijn (kleed de ruimte gelijk gezellig aan) of stijlvolle inbouwspotjes. Er zijn verschillende soorten licht die de woonkamer nodig heeft. Een romantisch avondje heeft natuurlijk ander licht nodig dan wanneer je aan het opruimen bent. 

Make-over tip: Kaarsen zorgen natuurlijk ook voor sfeervol licht.

6. Ontdek de sfeer en warmte van raamdecoratie

Een raam zonder raamdecoratie ziet er maar kaal uit. Daarnaast heeft raamdecoratie veel verschillende functies. Het maakt het huis gezellig en zorgt dat licht buiten blijft of dat mensen van buiten niet naar binnen kunnen kijken. Geef je huis sfeer met de juiste raamdecoratie. Gordijnen die te kort zijn of over de vloer slepen geven niet de juiste sfeer af. Kies voor raamdecoratie die bij je wensen én bij het huis past.

7. Maak het knus met accessoires

Iedereen wil graag ene knus en gezellig huis, maar welke accessoires zijn hier nou perfect voor? Sierkussens zijn ideaal als het gaat om gezelligheid creëren. Leg er een op een stoel of poef en het ziet er direct anders uit. Natuurlijke accessoires zoals een poef van rotan zorgen ook voor het knusse gevoel.

8. Creëer een unieke sfeer met wanddecoratie

Wanddecoratie hoeft niet duur te zijn. Er hoeft geen Picasso aan de muur te hangen om sfeer te creëren. Hang een mooie poster op of ga voor veel verschillende fotolijsten. Zorg dat de afbeelding bij je interieur past en je hebt direct een eyecatcher. Een mooie fotolijst zorgt voor de luxe afwerking en maakt van een simpele afdruk een kunstwerk.