Menu
< Terug

Oliebollen bakmix - glutenvrij - 300 g

2.54

Ontdek het met #Xenos

Omschrijving

Met deze mix maak je eenvoudig glutenvrije olliebollen. Perfect voor oud en nieuw!

Bereidingswijze
Laat de krenten en rozijnen in lauwwarm water even wellen (15 min.). Meng op hoge snelheid in een paar minuten de mix, water melk en de eieren tot een glad beslag. Voeg de gewelde krenten en rozijnen (en/of appel) toe en roer deze even met de hand door. Laat het deeg op kamertemperatuur (ca. 25 graden) afgedekt met vershoudfolie 40 minuten rusten. Verhit (frituur)olie tot ca. 170°C (pan of frituur). Bak in ca. 3-4 minuten tot gaar en laat even uitlekken op papier. Bestrooi met poedersuiker of suikerbakkerspoeder.

Benodigdheden
300 g mix, 150 g warm water, 75 g ei (2x ei maat S, afwegen), 75 ml volle melk, evt 200 g krenten en rozijnen en of appel, schaal, mixer met deeghaken, ijsscoop of 2 lepels, (frituur) olie, evt poedersuiker of suikerbakkerspoeder.

Ingrediënten
rijstmeel, maïszetmeel, suiker, aardappelzetmeel, dextrose, melkeiwitten, verdikkingsmiddel: xanthaan; psylliumvezel, rijsmiddel: natriumcarbonaat; biergistpoeder, zout, natuurlijk vanille aroma. Kan sporen bevatten van: eieren, sojabonen, noten, mosterd en sesamzaad. Bewaren bij kamertemperatuur op een droge plaats, niet blootstellen aan temperatuurveranderingen en warmtebronnen.

Specificaties

  • Artikelnummer 870250
  • Online Only Nee
Toon meer specificaties