Menu
Wierook Wierook

Wierook

Ontspan en geniet van wierook

Wierook is een eeuwenoude sfeermaker. Het zorgt voor een heerlijke geur in huis en het werkt ontspannend. Niks is zo fijn als na een hectische dag even thuis tot rust komen. Met wierook doe je dat eenvoudig. Brand een wierookstokje aan en binnen enkele seconden verspreidt een rustgevende geur zich door het hele huis. Jouw hoofd komt even tot stilstand. Stress en nare geuren verdwijnen en maken plaats voor een serene sfeer.  

 

Voor welke wierookgeur ga jij?

De fijnste geur is de geur van thuis. Hoe die geur precies ruikt is voor iedereen verschillend. Met wierook verspreid je eenvoudig jouw favoriete geur door het hele interieur. De geur van wierook wordt gemaakt van kruiden, specerijen en essentiële oliën.

 

Typische wierookgeuren zijn Nag champa en witte salie. Nag champa is een herkenbare geur die ruikt naar de tropische gele champa bloem (plumeria). De geur is zoet en wordt in veel tempels in India gebruikt. De populaire wierookgeur white sage (oftewel witte salie) wordt gemaakt van diverse gedroogde platen en kruiden. De wierook met deze geur wordt veelal gebruikt om ruimtes te zuiveren. Andere typerende wierookgeuren zijn angel healing en opium.

 

Ben jij meer fan van een zachte vanille geur? Of houd jij van frisse lavendel geur of de houtachtige geur van sandelhout? Dan koop je uiteraard wierook met deze geur. Mogelijk haal je mooie herinneringen op bij het aansteken van de wierookstokjes en creëer je hiermee een echt thuisgevoel. De keuze van een geur kan ook echt afhangen van je gevoel. Kies dus een of meerdere geuren waarvan jij zeker weet dat ze jouw een fijn gevoel gaan geven.

 

Wierookstokjes en kegels

Dat wierook verkrijgbaar is in talrijke geuren wist je misschien al. Maar wist je ook dat er verschillende soorten wierook zijn?

 

Wierookstokjes zijn veruit het populairst. De stokjes bestaan uit een combinatie van natuurlijke ingrediënten zoals harsen, aroma’s en houtskool (voor de verbranding). Elke soort wierook heeft z’n eigen geur afhankelijk van de kruiden, specerijen en essentiële oliën die samen de geur vormen.

 

Wierookkegels zijn iets minder bekend dan wierookstokjes. Deze wierooksoort heeft zoals je vast al kan raden de vorm van een kegel. Kegels oftewel cones zijn verkrijgbaar in allerlei geuren. Ook heb je speciale blackflow cones. Deze kegels hebben een gaatje aan de onderkant en dat steek je aan. De rook van wierook gaat niet omhoog maar stroomt naar beneden. Dat is net wat anders dan bij normale kegeltjes. De verrassende stroming van de rook is ontzettend mooi om te zien en het magische effect is erg rustgevend.

 

Zo brand je wierook

Het is uiteraard belangrijk dat je wierook altijd op een veilige manier aansteekt. Je hebt verschillende houders die daarbij helpen.

 

Een wierookplankje is een plankje met een gaatje waarin je een wierookstokje schuin in kan steken. De plank is meestal gemaakt van hout en versiert met mooie elementen. Met een wierookplankje steek je dus op een eenvoudige manier je favoriete wierookstokjes aan.

 

Een wierookbrander of wierookdoos is een houten kistje met gaatjes waarin je diverse wierookstokjes kan steken. De as van de stokjes wordt door het doosje opgevangen. Een ander voordeel van een wierookdoos is dat je een voorraad wierookstokjes erin kan bewaren.

Heb jij zowel wierookstokjes als kegeltjes? Ga dan voor een wierookschaaltje. Daarmee kan je beide wierooksoorten aansteken. Een wierookschaaltje heeft meestal een gaatje waar je een stokje kan steken en een lichte inkeping waarop je veilig een kegel kan neerzetten. Kies voor een schaaltje met een mooi reliëf of een olifant beeldje. Dat is niet alleen handig, maar staat ook nog eens stijlvol in huis.

 

Wierook op een spectaculaire manier aan steken doe je met een wierookfontein. De rook zweeft op een magische manier rond de fontein. Mooi voor het oog en erg ontspannend om te zien! Hoe je het gebruikt? Steek een speciale blackflow kegel aan vanaf de onderkant en zet het uitgebrand neer op op de rand van de fontein. De rook zal naar beneden dwalen en langzaam verspreiden. Let op! Een wierookfontein kan je alleen gebruik met blackflow kegeltjes en werkt niet met normale kegels.

 

Combineer met kaarsen

Wierook en kaarsen zijn een gouden combinatie. Steek je wierook aan, pak dan ook wat rustieke kaarsen of theelichten mee die je hier en daar in je huis staan. Het versterkt het rustgevende effect van wierook en bevordert de gezellige sfeer.

 

Wierook kopen?

Ontspan en geniet van de heerlijke geur van wierook. Verkrijgbaar in talrijke geuren en in diverse soorten zoals wierookstokjes en kegeltjes. In een wierookbrander of met een wierookplankje of wierookschaaltje brand je het veilig thuis af. Bekijk ons assortiment in wierook op Xenos.nl of kom langs in een van winkels bij jouw in de buurt.