Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 155 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
  • Gratis aankoopbescherming
Recept voor Kerst taart Recept voor Kerst taart

Recept voor Kerst taart

Geplaatst: 7 november 2023 | Bekijk meer in: Recepten

Eenvoudige kersttaart die Kerst compleet maakt!

Deze overheerlijke taart kun je natuurlijk voor iedere gelegenheid maken. Door de kerst uitsteekvormpjes maken wij er een echte kersttaart van die jij tijdens de feestdagen kunt serveren. Wil jij weten hoe je deze taart maakt? Lees verder voor het recept of bekijk de video!

 

Amandel-fondanttaart met cranberry

Voor +- 12 personen

    • 3 eieren
    • 225 g suiker
    • 225 g crème fraîche + 2 el extra
    • Rasp van 2 biologische sinaasappels
    • 100 g amandelmeel
    • 150 g bloem
    • ½ tl bakpoeder
    • Snufje zout
    • 1 potje cranberrycompote
    • 250 g rode marsepein
    • 500 g witte rolfondant
    • Poedersuiker om te bestrooien




Benodigdheden

    • 1 ingevette springvorm Ø18 cm. Bekleed de onderkant met bakpapier
    • (Kerst) uitsteekvormpjes
    • Deegroller
    • Mixer
    • 2 grote kommen




 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop met een mixer in een grote kom de eieren samen met de suiker. Doe dit ongeveer 5 minuten lang tot het mengsel dik en romig is. Klop in een andere kom de crème fraîche los en voeg de helft van de sinaasappelrasp toe. Roer het crème fraîche mengsel door het eimengsel.

Meng het amandelmeel met de bloem, het bakpoeder en een snufje zout. Meng het bloemmengsel door het eimengsel en schep dit in de springvorm.

Bak de cake in 50-60 min gaar in de oven. Dek de cake eventueel halverwege af met wat aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt. Haal de cake uit de oven en laat deze  +- 10 minuten afkoelen. Haal, na het afkoelen, de cake uit de springvorm en wacht tot deze helemaal koud is.

Meng de cranberry compote met de overige sinaasappelrasp. Snijd de cake horizontaal doormidden en besmeer de helft van het cranberrymengsel over de onderkant van de cake en zet de bovenkant van de cake er weer op. Besmeer de bovenkant met het overgebleven cranberrymengsel.

Houd 50 g fondant apart voor de versiering van de cake. Rol de marsepein en het fondant op bakpapier uit tot een ronde plak van +- 30 cm. Leg dan voorzichtig de marsepein op de taart en wrijf glad met een gladmaker. Snijd het overtollig marsepein eraf. Bekleed de taart met fondant, wrijf weer glad en snijd ook hier het overtollig fondant weg. Rol daarna het weggesneden fondant uit en steek er kerstvormpjes uit. Druk de uitgesneden vormpjes op de taart en bestrooi met poedersuiker.

Bereiden +- 30 min / oven +- 60 min

 

Gemaakt in samenwerking met delicious magazine.

Meer inspiratie opdoen?