Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Recept: fondant paastaart Recept: fondant paastaart

Recept: fondant paastaart

Geplaatst: 11 maart 2024

Maak een vrolijke paastaart vol verrassingen 

Pasen staat voor de deur en dat betekent maar één ding: tijd voor een overheerlijke paastaart! Met dit eenvoudige recept maak je een prachtige paastaart. De taart bestaat uit drie biscuitlagen, botercreme, fondant decoratie en een chocolade drip. En het allerleukste: als je 'm doormidden snijdt zie je dat ie gevuld is met verrukkelijke chocolade eieren. Hoe leuk is dat? Dus beste keukenprins(es): trek je schort aan! 

Recept paastaart

Ingrediënten biscuit

Ingrediënten botercrème

  • Botercrème
  • 500 gram boter
  • Vloeibare kleurstof roze en geel

Ingrediënten topping

Benodigdheden

Stap 1: begin met het paastaart biscuit

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 165°C). Meng de mix, de eieren en het water in een mengkom met roer en mix gerei of gebruik hiervoor een keukenmachine. Na 6-8 minuten op hoge snelheid mengen, is het beslag klaar voor kleur! Verdeel het mengsel evenredig over drie kommen en voeg aan elke kom een paar druppels kleurstof toe. Wij maakten onze taart met geel, lichtroze en donkerroze maar je kan natuurlijk zelf je kleuren kiezen. Voeg niet meteen te veel kleurstof toe. Je kan langzaam opbouwen tot het beslag de kleur heeft die je wil. Meng elk beslag nog eens 2 minuten op hoge snelheid. Vergeet niet na elke kom je mixer schoon te maken, anders gaan de kleuren mengen. Vervolgens giet je elk beslag in een ingevette bakvorm. Heb je drie bakvormen? Dan ben je snel klaar! Heb je maar een bakvorm in huis? Bak de taarten dan na elkaar in dezelfde bakvorm af. Vergeet de vorm niet tussendoor schoon te maken. Bak alle drie de delen van de taart vervolgens 35-40 minuten in de oven. Laat de taarten daarna goed afkoelen.

Stap 2: het stapelen van de taart

Tijd voor het stapelen. Snijd van elke deel mes de bovenkant af zodat deze een vlakke laag vormt. Voordat je gaat stapelen maak je de botercrème. Maak de botercrème door de mix met 500 gram zachte (room)boter te mengen. Stapel de drie verschillende kleuren door tussen elk deel een dikke laag botercrème te smeren. Zo plakken de lagen goed aan elkaar. Draai de taart voorzichtig om en maak een gat in de onderkant van de taart. Dit kan je het beste doen door een hoog glas te pakken en langzaam in de onderkant van de taart te duwen tot deze aan de andere kant uitkomt. Je kan het glas weer omhoog tillen. Nu heb je een groot stuk uit de taart gehaald. Snijd van het biscuit dat uit het glas komt een stukje van 4 cm af en stop deze terug in de taart. Maak het biscuit vast met een beetje botercrème. Nu draai je de taart weer om. Je kijkt nu in het gat van de taart die aan de onderkant dicht zit met de 4 cm biscuit laag. In het gat gooi je nu de dragee eitjes of andere paaseieren, maar houd er een stuk of zes over voor op de taart. Om de taart weer dicht te maken, snijd je weer een laag van 2 cm van het biscuit dat je met een glas hebt uitgestoken. Deze maak je weer vast met een beetje botercrème. De taart is nu dicht en niemand ziet dat jij er eitjes in verstopt hebt!

Stap 3: het bekleden van de taart

Het is belangrijk dat de vulling niet tegen het fondant aankomt. In deze vulling zit namelijk relatief veel vocht en je fondant kan daardoor smelten. Dat ziet er niet mooi uit, dus dat willen we niet hebben. Botercrème toevoegen is daarom een uitkomst. De overgebleven botercrème verdeel je nu weer over twee bakjes. In het ene bakje doe je een paar druppels roze kleurstof en in de andere een paar druppels gele kleurstof. Meng elk bakje met botercrème en kleurstof goed door. Smeer eerst alle roze kleurstof onderaan rondom de taart en daarboven de gele kleurstof rondom de taart. Dit hoeft niet netjes want nu ga je het ombre effect creëren. Smeer alles goed uit met een palletmes en een spatel en zorg dat de randen van de botercrème overal even hoog zijn (anders krijg je een scheve taart). Spuit de rest van de botercrème over de bovenkant van de taart en strijk het geheel met een palletmes mooi glad. Zet de taart vervolgens ongeveer een half uur in de koelkast, zodat deze wat steviger kan worden.

Stap 4: het versieren van de taart met paaseieren en paasdecoratie

Smelt de smeltchocolade en giet deze over de bovenkant van de taart. Het maakt niet uit als de chocolade over de randen loopt want zo creëer je juist het drip effect! Zet de taart ongeveer een uur terug in de koelkast zodat de taart niet smelt. Pak nu het rolfondant er verdeel deze over drie gelijke delen. Geef elk deel een andere kleur met de kleurstof. Maak geel, roze en groen rolfondant. Rol met de fondantroller het groene fondant uit tot een grote lap die om de taart heen past. Snij de lap nu tot een groene lap gras met de snijder uit de modelleerset. Rol vervolgens de roze en gele fondant uit. Hier ga je bloemetjes van maken. Gebruik een bloemetjes uitsteekvormpje en steek zo veel mogelijk gele en roze vormpjes uit de lappen fondant. Pak een beetje eetbare lijm en plak het gras langs de onderkant van de taart. Plak nu de bloemetjes rondom en bovenop de taart maar houd het midden vrij. Hier plaats je namelijk een paasbeeldje op! Plak het kippenbeeldje vast op de taart en verdeel de overige dragee eitjes over de taart. Voor extra decoratie kun je ook nog paaskuikens en paaseieren toevoegen. Een paastaart maken was nog nooit zo makkelijk en leuk. Moet je de taart vervoeren? Gebruik dan een taartdoos om de taart heelhuids mee te nemen.

Meer inspiratie opdoen?
Zo maak je een Ibiza tuin Zo maak je een Ibiza tuin Geplaatst op: 14 mei 2024
Moederdag ontbijt Moederdag ontbijt Geplaatst op: 13 mei 2024
Vier Pasen in pastel Vier Pasen in pastel Geplaatst op: 11 maart 2024
Tafel dekken voor Pasen Tafel dekken voor Pasen Geplaatst op: 11 maart 2024