Menu
Kokos kerstboom muffins Kokos kerstboom muffins

Kokos kerstboom muffins

  • Geplaatst: 13-12-2021
  • |
  • Bekijk meer in: Feest

Eenvoudig & snel bakken met Kerst 

Verras je gasten tijdens aan de kersttafel met deze kokos kerstboom muffins. Het is een heerlijk dessert! En ze zijn ook eens makkelijk om te maken. Lees snel verder voor het recept of bekijk de video!

 

Kokos kerstboom muffins

Voor 12 stuks

    • 200 g boter, op kamertemperatuur
    • 200 g fijne kristalsuiker
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 50 ml kokosmelk
    • 20 g geraspte kokos
    • 280 g zelfrijzend bakmeel

Topping

    • 125 g boter, op kamertemperatuur
    • 125 g poedersuiker
    • 50 g geraspte kokos
    • 50 g groene marsepein of fondant 

Benodigheden

        • Muffinbakvorm
        • Muffinvormpjes
        • Kleine kerstboom uitsteekvormen
        • Houten prikkers

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet de vormpjes in de bakvorm. Klop met een mixer in een grote kom de boter en suiker licht en romig. Meng het ei met de kokosmelk. Voeg al kloppend op lage snelheid beetje bij beetje het eimengsel toe en klop steeds goed na elke toevoeging. Klop de kokos erdoor en spatel met een metalen lepel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de cakejes in 14-18 min. gaar. Een ingestoken satéstokje moet er schoon uitkomen. Zet ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.

Door naar de topping. Klop met een mixer in een grote kom de boter en poedersuiker licht en romig. Klop de helft van de geraspte kokos door en besmeer er de cakejes mee. Bestrooi met de rest van de kokos. Rol de marsepein uit tot een lap van ongeveer halve cm dik. Steek er met een uitsteekvormpje 12 kerstboompjes uit, prik een tandenstoker in de steeltjes en steek ze in de cakejes. Bestrooi eventueel met extra kokos en serveer ze op een mooie etagère of serveerplank.

Gemaakt in samenwerking met delicious magazine.