Menu
Kunstbloemen in je interieur Kunstbloemen in je interieur

Kunstbloemen in je interieur

  • Geplaatst: 9-9-2021
  • |
  • Bekijk meer in: DIY's

Tips voor het maken van een kunstbloemen boeket

Een mooie bos bloemen in huis staat natuurlijk hartstikke gezellig. Op de eettafel, salontafel of een bijzettafeltje. Maar bloemen verwelken nou eenmaal en kunnen na een week de vuilnisbak in. Zonde van de mooie bloemen en van het geld! Denk dan eens aan een bos kunstbloemen. Tegenwoordig zijn kunstbloemen niet meer van echt te onderscheiden. En fijn voordeel: je hoeft ze geen water te geven én ze blijven altijd mooi. Lees snel verder hoe jij een mooi boeket kan maken met kunstbloemen.

Speel met hoogtes

Om het boeket wat speelser te maken is het leuk om bloemen van verschillende hoogtes erin te doen. Is de steel wat langer? Knip deze dan af. Zo kan je bloemen wat lager in de vaas steken en andere juist weer wat hoger. Zo ontstaan er hoogteverschillen en heb je vanuit iedere hoek een mooie bos bloemen.

Speel met kleuren en soorten 

Maak een boeket persoonlijk door kleuren toe te voegen die jij mooi vindt of die bij je interieur passen. Kies in de winter voor warme tinten en vervang het boeket in de warmere maanden kan je gaan voor frisse, zomerse kleuren. Mix & match kunstbloemen ook met droogbloemen en/of pluimen. Dat geeft een extra speels effect! 

Kies voor een mooie vaas

De bloemen kunnen nog zo mooi zijn, maar een goede vaas is van groot belang. Wil je een hoog boeket op de grond zetten? Kies dan voor een hoge vaas. Liever een kleiner boeket? Zet dan een lagere vaas neer. Of ga voor een vaas met gekleurd glas of kies voor een trendy vaas met cheetah print. Kortom, ga voor een mooie vaas dan komt jou eigen gemaakte boeket (van kunstbloemen) nog beter naar voren! 

Beeld gemaakt door Xenos fan @linslevenszee

Deel jouw kunstbloemen boeket met #xenos

Heb jij een mooi boeket samengesteld met kunstbloemen, droogbloemen en pluimen van Xenos? Laat het zien aan andere Xenos fans! Deel de foto met #xenos of @Xenos_NL en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze social media kanalen of webshop.