Heerlijke cupcakes voor de herfst
De herfst is hét seizoen om de keuken in te duiken en de oven aan te zetten. Deze cupcakes passen perfect bij dit seizoen: de frisse sinaasappelsmaak wordt in balans gebracht door kruidige tonen, waardoor elke hap een echte herfstbeleving wordt. Lees snel verder voor het heerlijke recept.

Ingrediënten
- Spicy cakemix
- 90 gram zachte (room)boter
- 3 eieren
- 200 gram smeltchocolade
- Nougatine nootjes
Tip! Voor een lactosevrije variant vervang je de boter door 90 gram zaadolie (bijvoorbeeld zonnebloem- of raapzaadolie).
Benodigdheden
- Mengkom
- Mixer
- Cakevorm
Bereidingswijze
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht 160°C). Doe mix, boter of olie en eieren in een schaal en mix het ongeveer 3 minuten op middelhoog tot een dik, glad beslag. Giet in een ingevette cakevorm en plaats in het midden van de oven. Bak de cake in 50 minuten gaar. Controleer door een houten prikker in het midden te steken en kijk of deze er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen op een rooster.
Voor een feestelijke afwerking kun je de bovenkant versieren met gesmolten chocolade en een handje nougatine nootjes. Zo krijgt de spicy orange cake een extra crunch!
Woonaccessoires
The Scent
Acties
Meubels
Kerst
Magazine: Kerst
Koken en Tafelen
Eten en drinken
Huishouden
Feest
Hobby
Reizen en Vrije Tijd
Cadeaus
Acties
Nieuw
Trending
Inspiratie
Magazine: Sint
Folder