Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Tips kerstspullen opbergen Tips kerstspullen opbergen

Tips kerstspullen opbergen

Geplaatst: 17 november 2023

Tips kerstspullen opbergen

Er is alweer een einde gekomen aan de feestdagen en dat betekent dat alle gezellige kerstversiering en de kerstboom weer opgeruimd moeten worden.Volgens traditie ruimen we alle kerstspullen op 6 januari op. Dat is de dag dat het Driekoningen is en is het startschot voor het opbergen van de kerstspullen. Maar hoe kan je kerstspullen nou het beste opbergen? Op volgorde van kerstballen in de boom tot andere decoratie in huis nemen we je mee hoe je dit het beste kan doen. Zet jouw favoriete muziek alvast maar op. Zo maak je het opruimen pas echt gezellig.

Hoe ruim je kerstballen op?

Je kan de kerstballen op verschillende manieren opbergen, maar het handigste is om hier een systeem in aan te brengen. Zo kan je alles volgend jaar gemakkelijk weer terugvinden. Dit kan je doen op bijvoorbeeld kleur of thema. En als je dan toch bezig bent, maak dan meteen een inventarisatielijst. Zo voorkom je dat je volgend jaar dingen gaat kopen die je eigenlijk nog gewoon had. Je kerstballen opbergen in een doorzichtige bak is het handigste. Dan zie je goed wat er in die bak zit. Of in een speciale kerstballen opbergbox, daarin zitten handige kartonnetjes die de ballen goed van elkaar doen scheiden. Heb je oude lege dozen? Dan kan je deze natuurlijk ook gemakkelijk zelf maken. In de doos kan je een geurzakje doen voor een lekkere geur. Als je volgend jaar dan weer de doos opent ruikt alles nog steeds lekker. 

Kerstverlichting nooit meer in de knoop

Elk jaar is het weer lastig om de kerstlichtjes opbergen. Je herkent het vast wel: ze raken in de knoop of ze passen niet meer terug in het doosje waarin je ze ooit had gekocht. Wij hebben een hele handige lifehack zodat je niet meer met dit probleem zit. Het is heel simpel: je wikkelt de kerstlichtjes om een kledinghanger heen. Je pakt een kledinghanger met een gleuf en wikkelt daaromheen de kerstlichtjes. Aan de kleerhanger kan je makkelijk een label hangen waar je op kan zetten welke kerstlampjes het precies zijn en hoe lang de snoer is.

Probeer het nu zelf.

 

Kerstboom opruimen

Natuurlijk wil je de kerstboom opruimen zonder naalden door het hele huis. Maar hoe doe je dat nou het beste? Pak bij voorkeur een oud plaid of tafelkleed en leg die op de grond. Leg de kerstboom daarop en wikkel hem in. Nu kan je de kerstboom makkelijk naar buiten slepen zonder dat het hele huis vol met naalden ligt. Heb je een kunstkerstboom, dan kun je die makkelijk terug in de doos doen door hem bij elkaar te binden met een riem of een stuk touw. Zo wordt hij wat smaller en past op die manier makkelijker terug in de doos.

Kerstdecoratie opruimen
Kerst ornamenten opruimen

Ornamenten bewaar je het makkelijkst in een aparte opbergdoos.  Sorteer je dozen op kleur, thema of zelfs op kamer. Zo heb je alles van één soort volgend jaar makkelijk bij de hand. Plak hier een label op zodat duidelijk is wat er in die opbergdoos zit.

Kerst tafelaankleding

Voor kerst heb je misschien wel een speciaal servies  en tafelaankleding die je alleen in de kerstperiode gebruikt. Dan is het handig om deze goed bij elkaar op te bergen. Wikkel alles bijvoorbeeld in oude kranten om het servies en andere breekbare spullen goed te beschermen. Stop vervolgens al je kerstservies en tafelaankleding bij elkaar in een doos. Zo kun je er volgend jaar makkelijk bij.

Cadeaupapier en kerstkaarten

Na het vele inpakken van alle kerstcadeautjes blijft er vaak nog wat inpakpapier in kerstthema over. Zonde om weg te doen, maar het staat de rest van het jaar wel in de weg. Schuif een leeg wc-rolletje om het inpakpapier, zo blijft het bij elkaar en rolt het niet verder af.  
De kerstkaarten die je dierbaar zijn wil je graag bewaren. In een kleine opbergdoos blijven ze het best bewaard, van bijvoorbeeld A5-formaat. Dan kan je ze bewaren. De kerstkaarten die je dit jaar nog niet geschreven hebt kan je in een andere opbergdoos doen, zo hoef je volgend jaar niet nog extra kerstkaarten te kopen.

 

Als je dan toch lekker in de opruim mood zit kan je het beste meteen lekker doorpakken met de rest van het huis. Lees hier de beste opruimtips van Marie Kondo.

 

Meer inspiratie opdoen?
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 2 januari 2024
Dek de perfecte kersttafel Dek de perfecte kersttafel Geplaatst op: 27 december 2023
Bakken met kerst Bakken met kerst Geplaatst op: 18 december 2023
Recept voor een originele Kerst cocktail Recept voor een originele Kerst cocktail Geplaatst op: 8 december 2023