Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Kruidenpotjes opbergen Kruidenpotjes opbergen

Kruidenpotjes opbergen

Geplaatst: 16 augustus 2023

Kruidenpotjes organiseren

Is jouw keuken ontploft metalloze kruidenpotjes? Of trek jij iedere keer zuchtend de kruidenla open op zoek naar dat potje oregano? Dan is het de hoogste tijd om je kruidenpotten te organiseren. Bye bye chaos!

Shop kruidenpotjes>

Alle kruiden in dezelfde kruidenpotjes

Verzamel alle kruiden die je kan vinden. Kijk goed rond in de keukenlades en de voorraadkast, je hebt meestal meer in de keuken liggen dan je denkt. Mis je toch nog bepaalde kruiden of specerijen? Schrijf het op een lijstje. Tel alle potjes en de kruiden van je lijstje op om te bepalen hoeveel kruidenpotjes je nodig hebt.

Kies voor één type kruidenpotje om eenheid en rust te creëren. Favoriet bij Xenos zijn glazen kruidenpotjes met een inhoud van 50, 70 of 100 ml. Giet alle kruiden over in de nieuwe potten en plak overal dezelfde labels op. Dat ziet super netjes uit!

Zelf etiketten maken voor kruidenpotjes

Met een labelprinter of labelmaker maak je eenvoudig zelf etiketten. Even typen en je label komt er aan de andere kant uit. Heb je een mooi handschrift? Schrijf dan de namen van de kruiden op mooie etiketten. Een andere leuke optie is om met een witte krijtstift op potjes te schrijven. Je hebt dan helemaal geen etiketten nodig!

Zo berg je kruidenpotjes op in de keukenla

Kruidenpotjes kun je op verschillende manieren opbergen in een lade. Belangrijk is dat je direct kan zien wat de inhoud is. Zet je kruidenpotten rechtop in de lade? Voorzien dan de doppen van labels/namen. Het voordeel van deze manier van opbergen is dat het ruimte bespaart. Bij liggende kruidenpotjes kun je de voorzijde voorzien van een etiket. Meet ook vooraf je keukenla op dan weet je precies hoeveel potjes erin passen. Heb je niet genoeg ruimte? Plaats dan je favoriete kruiden in een kruidenrek aan de muur of zet ze netjes naast elkaar op een plank of de rand van de afzuigkap.

Van anijs tot zwarte peper 

Wil je in een oogopslag een kruidenpotje kunnen pakken? Dan is het fijn als alles netjes is gesorteerd. Ga jij voor een  alfabetische volgorde of sorteer jij liever op gebruik/wereldkeuken? De keuze is aan helemaal aan jou.

Meer inspiratie opdoen?
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 2 januari 2024
Tips kerstspullen opbergen Tips kerstspullen opbergen Geplaatst op: 17 november 2023
Tips om je kleding op te vouwen Tips om je kleding op te vouwen Geplaatst op: 7 juni 2023
Een groene werkplek Een groene werkplek Geplaatst op: 7 juni 2023