Menu
Trendmateriaal: rotan Trendmateriaal: rotan

Trendmateriaal: rotan

Geplaatst: 6 april 2020 | Bekijk meer in: Binnenkijken

Zo style je rotan meubelen in je interieur

Trendalert! Je hebt er vast wel eens van gehoord: rotan. Een materiaalsoort die nu helemaal on-trend is maar zijn oorsprong vind in de jaren '60. Het leukste eraan is nog dat je het kan blijven combineren. 

Rotan meubels als basis 

Rotan is niet alleen maar mooi, maar ook behoorlijk duurzaam. Door de jaren heen blijft het mooi en goed in tact. Vroeger was dit materiaal al te bewonderen bij tropische klimaten. Dit materiaal trok namelijk niet krom of scheurde niet door de hitte en vochtigheid. Rotan meubelen zijn dus een goede basis voor je interieur.  

Rotan kasten

Ga voor verschillende rotan kasten in je huis. Denk aan een rotan dressoir voor in de hal, een mooie rotan kast voor in de woonkamer en een fijn rotan nachtkastje voor naast je bed. 

Rotan stoelen

Met een rotan stoel creeër je een gezellig hoekje met een retro vibe. Een nadeel is dat een rotan stoel best hard kan aanvoelen.  Een zachte plaid en mooie mooie kussens zijn dus een echte must!

Rotan spiegels

Krijg je geen genoeg van rotan? Hang boven je rotan kast of stoel een paar rotan spiegels op aan de muur. Hang spiegels met verschillende rotan frames speels op de muur door de ene spiegel hoger te hangen dan de andere spiegel. 

Natuurlijk hoekje met groene vrienden

Trek de natuurlijke lijn door en combineer jouw favoriete rotan meubel met een groene plant. Groen in je interieur doet het altijd goed. Heb je geen groene vingers? Of staat jouw stoel bijvoorbeeld in een donker hoekje? Ga dan voor een mooie kunstplant. Wel zo handig!  

Deel jouw rotan kast of rotan stoel met #xenos

Heb jij een interieur met rotan meubels van Xenos? Deel dan je mooiste foto met #xenos of @xenos_nl en wie weet zie je jouw foto terug op een van onze kanalen zoals InstagramYouTubeFacebook of dé Xenos webshop.

Foto credits: @colourful.content

 

Meer inspiratie opdoen?
Tips kerstspullen opbergen Tips kerstspullen opbergen Geplaatst op: 21 december 2022 Geplaatst in: Feest, Trends & tips
Tips om je kleding op te vouwen Tips om je kleding op te vouwen Geplaatst op: 16 december 2022 Geplaatst in: DIY's, Trends & tips
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 15 december 2022 Geplaatst in: Trends & tips
De mooiste kerstverlichting De mooiste kerstverlichting Geplaatst op: 4 december 2019 Geplaatst in: Feest, Trends & tips