Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
In de Italiaanse keuken van Chiara Cappellano In de Italiaanse keuken van Chiara Cappellano

In de Italiaanse keuken van Chiara Cappellano

Geplaatst: 17 juli 2023

Pasta Primavera van Chiara Cappellano

Deze weken staan bij Xenos in het teken van de Wereldkeukens. Tijd om te proeven van smaken van over de hele wereld. Dit keer duiken we de Italiaanse keuken in met Chiara Cappellano.

Pasta a la Nonna

Mijn naam is Chiara Cappellano, ik ben opgegroeid in Nederland in een half Italiaans gezin. Mijn vader komt uit Sicilië en mijn moeder is helemaal Nederlands. Een leuke mix, zo heb ik altijd ontzettend veel meegekregen van de Italiaanse cultuur en vooral heel veel over de Italiaanse keuken. Al vanaf kinds af aan hou ik van koken. Zomers lang stond ik bij Nonna in de keuken. Zij leerde mij alle tips en tricks hoe je het beste pizza deeg maakt, de lekkerste verse pasta en haar show-stopper: Parmigiana di Melenzane. Een Siciliaans ovengerecht van gefrituurde aubergines, tomatensaus, basilicum en kaas. Als ik dat eet waan ik mij altijd weer even in Sicilië.

Vandaag laat ik jullie zien hoe je met de lekkerste ingrediënten van Xenos een makkelijke snelle maaltijd op tafel zet. 

Ingrediënten pasta Primavera

  • Citroen linguine
  • Zwarte olijven
  • Pijnboompitten
  • Ricotta
  • Citroenen
  • Zongedroogde tomaten
  • Artisjokharten
  • Ui
  • Teentje knoflook
  • Parmezaanse kaas
  • Kookroom
  • Basilicum

Bereidingswijze

1. Snij de knoflook, ui, zongedroogde tomaten, artisjokharten en zwarte olijven in kleine stukjes. Fruit het uitje samen met wat verse basilicum aan in de pan. Kook ondertussen de linguine al dente in gezout water.

2. Voeg de gesneden groente toe en bak voor 5 minuten mee. Voeg vervolgens de ricotta en kookroom toe en roer dit goed door. Breng de saus op smaak met geraspte citroenschil.

3. Rooster de pijnboompitten in een andere pan mooi goudbruin. Voeg nog wat geraspte Parmezaanse kaas toe en een beetje kookvocht aan de saus. Giet de linguine af en meng dit goed door de saus heen. Voeg voor wat extra smaak nog een snufje zout en peper toe.   

4. Serveer de pasta in een mooi pastabord en strooi bij het opdienen de pijnboompitten en Parmezaanse kaas over je bord heen.  

Buon Appetito!

Deel jouw Italiaanse Pasta Primavera met #xenos

Heb je het recept uitgeprobeerd? Maak een foto en deel het met andere Xenos fans. Gebruik de hashtag #xenos en/of tag @Xenos_NL. Wie weet zie jij jouw foto terug op een van onze social media kanalen, in de nieuwsbrief of op de webshop!

Geschreven in samenwerking met Chiara Cappellano. Benieuwd naar meer recepten van Chiara? Volg haar dan op Instagram of Tiktok want daar deelt ze dagelijks leuke recepten en meer. 

Meer inspiratie opdoen?
Moederdag ontbijt Moederdag ontbijt Geplaatst op: 25 april 2024
Recept: tempura donburi (tendon) Recept: tempura donburi (tendon) Geplaatst op: 2 april 2024
5 tips tegen voedselverspilling 5 tips tegen voedselverspilling Geplaatst op: 2 januari 2024
Recept bubble tea Recept bubble tea Geplaatst op: 2 januari 2024