Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast

Tips inrichten trapkast

Geplaatst: 2 januari 2024

Tips inrichten trapkast

Onder de trap zit vaak een ruimte die ideaal is voor het opbergen van bijvoorbeeld spullen of eten. De trapkast praktisch indelen is alleen altijd een uitdaging. Want hoe kan je deze nou het beste benutten en ervoor zorgen dat dit er ook nog een beetje mooi uitziet? Wij nemen je mee in hoe je de trapkast het beste kan inrichten.

5 tips 

Tip 1: Haal alles uit de kast

Haal alles uit de trappenkast, zo zie je gelijk wat er eigenlijk ook alweer allemaal in stond. Wat je gaat doen als alles uit de trappenkast is, is een schoonmaakdoekje over alle planken heen halen en de vloer goed stofzuigen en dweilen. Zo beginnen we helemaal schoon.

 

Tip 2: spullen uitzoeken

Alle spullen staan nu voor je en start met het uitzoeken daarvan. Wat heb je langer dan een jaar niet aangeraakt, doe dat weg en doneer het bijvoorbeeld aan de kringloop in jouw buurt of geef het weg aan iemand die het wel nog kan gebruiken.

 

Tip 3: Opbergbakken indelen

Koop een aantal matching bakken en voorraadpotten. Hier gaan we de spullen die je zojuist hebt uitgezocht indoen. Zo blijft het allemaal netjes staan. Terwijl je alles in bakken en voorraadpotten doet, zoek gelijk uit wat je eigenlijk echt nooit meer gebruikt. Bijvoorbeeld 1 jaar niet meer gebruikt doe het dan weg en doneer het aan de kringloop in jouw buurt of geef het weg aan iemand die het wel nog kan gebruiken. Kijk ook gelijk naar de houdbaarheidsdatum van producten, is alles nog wel goed?

 

Tip 4: Labelen maar

Nu alles netjes in de opbergbakken en voorraadpotten zit ga je deze labelen. Zorg dat elke bak of voorraadpot een eigen labeltje krijgt. Schrijf hierop de verzamelnaam, zoals bijvoorbeeld bakspullen of snacks. Zo is het direct overzichtelijk voor jezelf waar alles staat, maar ook voor anderen die in huis wonen. Het labelen kan je doen met een zwarte stift, labelstickers of bijvoorbeeld stickers met een plaatje erop.  

Tip 5: Richt de trapkast in

Nu is het tijd om de trapkast daadwerkelijk in te delen. Ga na, wat gebruik je het meeste en zorg ervoor dat dat op een makkelijke hoogte zit om te pakken. De bakken die je minder gebruikt kan je dus wat hoger op de planken zetten. Kijk zo ook naar schoonmaakmiddellen, zorg dat die niet binnen handbereik van kinderen of dieren is. Je wilt namelijk geen ongelukken. Je kan de bakken en voorraadpotten ook indelen op waarvoor je ze gebruikt, is het eten of decoratie. Of zelfs op kleur of alfabetische volgorde. Maak er je eigen feestje van.

 

Tada! Nu is heel je trappenkast mooi ingericht en weet je overal precies van waar het staat. Om het zo netjes en overzichtelijk te houden, kan je ervoor kiezen om het per seizoen weer een keer door te lopen, wat is er nou precies onnodig. 

 

Deel jouw trapkast met #xenos

Heb jij jouw trapkast nou helemaal mooi ingericht en opgeruimd? Deel dan jouw foto van deze trapkast met de andere Xenos fans door gebruik te maken van de hashtag #xenos of tag @Xenos_NL. Wie weet zie jij jouw foto terug op een van onze social media kanalen of op de webshop.

 
Meer inspiratie opdoen?
Overkapping gezellig inrichten Overkapping gezellig inrichten Geplaatst op: 22 mei 2024
Ideeën om een schutting te decoreren Ideeën om een schutting te decoreren Geplaatst op: 14 mei 2024
Paaseieren zoeken Paaseieren zoeken Geplaatst op: 11 maart 2024
DIY: macrame plantenhanger maken DIY: macrame plantenhanger maken Geplaatst op: 7 februari 2024