Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Paaseieren schilderen Paaseieren schilderen

Paaseieren schilderen

Geplaatst: 11 maart 2024

Tips en ideeen voor eieren schilderen

Ei, ei, ei … en we zijn zo blij. Het is bijna Pasen en wat is er nu leuker dan paaseieren verven? Maak van je eieren ware kunstwerkjes. Bekijk hieronder handige tips en laat je inspireren!

Wat heb ik nodig voor het schilderen van paaseieren?

  • Eieren: bij voorkeur wit
  • Verf: op basis van water of acryl, speciale eierverf of natuurlijke kleurstoffen
  • Kwasten: in verschillende maten
  • Eierfverfmolen

shop paas knutselspullen >

Tip! Heb je geen eierverfmolen? Gebruik een lege toiletrol als houder. Knip een stukje van de onderkant af en je eigen verfhouder is klaar voor gebruik!  

3 leuke ideeën om paaseieren te schilderen
Maak van elk ei een uniek kunstwerk. Bekijk hieronder drie leuke voorbeelden om paaseieren te schilderen. 

Kleurrijke eieren met gouden details
Begin met het verven van je ei in je favoriete kleur acrylverf. Laat het eitje volledig drogen. Neem vervolgens een fijn penseel en gebruik gouden verf om gouden details toe te voegen zoals stippen, lijnen of golfjes.

Mooie marble eieren
Vul een mengbeker met 2 of meerdere kleuren paint pouring naar keuze. Plaats je ei in de eierverfmolen en giet de verf langzaam over het eitje heen. Draai of beweeg je ei voorzichtig zodat de verf gelijkmatig wordt verspreid. De kleuren verf mengen vanzelf waardoor een mooi marble effect ontstaat.

Eieren met printje
Kies kleurrijke servetten met een gezellig print uit. Scheid de lagen van het servet zodat je alleen de laag met het patroon overhoudt. Knip of scheur het deel uit dat je wil gebruiken en breng een dun laagje decoupage lijm aan op het ei. Plaats voorzichtig het printje op het eitje en druk zachtjes aan met je vingers of een zachte kast. Strijk over je ei heen om eventuele luchtbellen te verwijderen en laat het ei goed drogen.

Waar komt paaseieren schilderen vandaan?

Paaseieren schilderen is een eeuwenoude traditie. Mensen vieren de komst van de lente en al het nieuwe leven dat ontstaat in de natuur. Het schilderen van eieren symboliseert de hoop en het nieuwe leven dat bij het lenteseizoen hoort.

Welke verf zou ik gebruiken voor paaseieren schilderen?

Je kunt het beste waterverf gebruiken, maar acrylverf is ook mogelijk. Beide verfsoorten geven eieren een mooie kleur. Wil je na het schilderen de eieren opeten? Gebruik dan alleen natuurlijke kleurstoffen zoals blauwe bessen (donkerblauw), rode bietjes (roze) of peterselie (groen).

Met deze inspirerende voorbeelden en handige tips ben je helemaal klaar om je eigen unieke eieren te verven. Dus pak je verfkwasten erbij en geef dit jaar je paaseieren een extra dosis vrolijkheid en kleur. Happy Easter!

Shop alle benodigdheden voor eieren schilderen

Bestel alle benodigdheden voor het schilderen van paaseieren online of kom langs bij een van onze winkels bij jouw in de buurt. 

Meer inspiratie opdoen?
Knutselen voor Vaderdag Knutselen voor Vaderdag Geplaatst op: 23 mei 2024
Zelf oorbellen maken voor Moederdag Zelf oorbellen maken voor Moederdag Geplaatst op: 11 april 2024
Vier Pasen in pastel Vier Pasen in pastel Geplaatst op: 11 maart 2024
Tafel dekken voor Pasen Tafel dekken voor Pasen Geplaatst op: 11 maart 2024