Eenpansgerecht recept: supermakkelijke gnocchi
Zin in iets heerlijks zonder bergen afwas? Met dit eenpansgerecht recept zet je in een handomdraai een Italiaanse maaltijd op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond, maar ook ideaal voor op de camping of tijdens een gezellig festivalweekend. Alles in één pan, boordevol smaak!
Ingrediënten voor eenpansgerecht
-
500 gram basilicum gnocchi of een andere gnocchi
-
1 courgette – in halve plakjes of blokjes
- 1 rode ui
-
Handje cherry tomaten – gehalveerd
-
1 bol mozzarella of burrata
-
500 gram tomatensaus
-
Balsamico crème – voor de finishing touch
-
Grote pan – bijvoorbeeld een wokpan van Tefal
Zo maak je het
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Bak de ui glazig.
- Voeg de courgette en tomaten toe en bak nog 5–7 minuten mee, tot de groenten lekker zacht zijn.
- Roer de tomatensaus en Italiaanse kruiden erdoor en laat het geheel even pruttelen.
- Voeg daarna de gnocchi toe en laat deze 2 minuten meekoken. Let op niet te lang, want anders worden ze te zacht.
- Trek de mozzarella of burrata in stukken en leg bovenop. Laat kort smelten.
- Druppel wat balsamico crème over het gerecht voor een zoet-zure kick. Klaar!
Serveer direct uit de pan – lekker nonchalant én scheelt afwas of kies voor onze mooie diepe borden.
Woonaccessoires
The Scent
Acties
Meubels
Kerst
Magazine: Kerst
Koken en Tafelen
Eten en drinken
Huishouden
Feest
Hobby
Reizen en Vrije Tijd
Cadeaus
Acties
Nieuw
Trending
Inspiratie
Magazine: Sint
Folder