Menu

Thuisbezorgen bestelling

Let op:

  • In verband met drukte is de levertijd langer dan je van ons gewend bent. De levertijd die we momenteel hanteren is 1-4 werkdagen. 
  • Wegens drukte kan het voorkomen dat je nog geen Track & Trace code hebt ontvangen. Dit betekent dat je bestelling nog niet verzonden is naar PostNL. Zodra je de Track & Trace code hebt ontvangen wordt je bestelling verzonden naar PostNL en kan je de bestelling volgen.
  • Wegens drukte kan het voorkomen dat pakketten die uit meerdere dozen bestaan niet op hetzelfde moment bezorgd worden. Onze excuses.
  • Lees meer over onze maatregelen rondom het coronavirus en aangepaste levertijden op deze pagina.

Hoe werkt de thuisbezorging van een pakket?

Wanneer je hebt gekozen voor het laten thuisbezorgen van jouw bestelling van Xenos.nl, dan wordt deze verzonden via de pakketservice van PostNL. 
In verband met de drukte op dit moment is het mogeljik dat we de bezorging van je pakket overdragen aan een andere transporteur om de bestelling zo snel mogelijk bij je te bezorgen.

Zodra de bestelling verzonden is, ontvang je hiervan per e-mail bericht (incl. Track & Trace code). Deze e-mail ontvang je rond middernacht op de dag van verzending. De volgende dag kunt je m.b.v. de Track & Trace code de zending volgen. Verzending geschiedt via PostNL pakketservice.

Zijn er verzendkosten verbonden aan het thuisbezorgen?

Als het totaalbedrag van je bestelling meer dan € 35,- bedraagt, hoef je geen verzendkosten te betalen. Mits je geen zware of zeer grote artikelen hebt besteld, want dan worden er wel verzendkosten in rekening gebracht. Zie hiervoor Thuisbezorgen zeer grote of zeer zware artikelen. Indien het totaalbedrag lager is dan € 35,-, dan betaal je € 4,99 verzendkosten per bestelling. Voor thuisbezorgen op een adres in België zijn de verzendkosten € 6,99 per bestelling, indien het totaalbedrag lager is dan € 35,-.

Kan ik ook zeer grote of zeer zware artikelen thuis laten bezorgen?

Ja, het is mogelijk om zeer grote of zeer zware artikelen thuis te laten bezorgen. Kijk voor meer informatie over de levering van zeer grote of zeer zware artikelen hier.

Kan ik een alternatief bezorgadres aangeven?

Je kunt er voor kiezen de bestelling bij iemand anders te laten bezorgen. Tijdens het bestelproces vul je dan een alternatief afleveradres in. Je kunt de bestelling bijvoorbeeld op je werk laten leveren, of aan iemand anders voor wie de bestelling bestemd is.

Mijn pakket is nog niet thuis geleverd?

Bij grote drukte in de webshop kan de levering uitgesteld zijn. Onze excuses voor het ongemak. Zodra de bestelling verzonden is, ontvang je hiervan per e-mail bericht (in+cl. Track & Trace code). Deze e-mail ontvang je rond middernacht op de dag van verzending. De volgende dag kun je m.b.v. de Track & Trace code de zending volgen.

Mijn geleverde bestelling bevat niet alle artikelen die ik heb besteld, wat kan ik doen?

Houd er rekening mee dat de bestelling misschien uit meerdere pakketten bestaat. Het kan zijn dat een gedeelte van de bestelling onverhoopt één of meerdere werkdagen later komt. Indien de bestelling na enkele dagen niet geleverd is, neem dan contact op met onze klantenservice.

Ik heb geen mail met een Track & Trace code ontvangen, wat kan ik doen?

  • Wegens extreme drukte kan het voorkomen dat je nog geen Track & Trace code hebt ontvangen. Dit betekent dat je bestelling nog niet verzonden is naar PostNL. Zodra je de Track & Trace code hebt ontvangen wordt je bestelling verzonden naar PostNL en kan je de bestelling volgen.

We adviseren je om te kijken in je spam inbox. Misschien is de mail met de Track & Trace code per ongeluk daar terecht komen. Indien je de mail niet ontvangen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Mijn track & Trace code doet het niet, wat kan ik doen?

Wanneer je van ons de verzendbevestiging hebt ontvangen, kan het nog enkele dagen duren voordat het pakket bij PostNL in het magazijn wordt verwerkt. Tot die tijd staat er in de Track&Trace de melding dat de order nog niet is ontvangen door PostNL. Dit betekent niet dat jouw pakket kwijt is. Houd de Track&Trace in de gaten voor ontwikkelingen in de bezorging. 
In verband met de drukte op dit moment is het mogeljik dat we de bezorging van je pakket overdragen aan een andere transporteur om de bestelling zo snel mogelijk bij je te bezorgen.

Bezorging buitenland

Xenos bezorgt alleen op Nederlandse en Belgische adressen. Het is helaas niet mogelijk om bestellingen buiten Nederland en België te laten bezorgen.

Op het moment van bezorging was ik niet thuis, wat nu?

Je pakket wordt twee keer aangeboden door PostNL. Als de bestelling is afgegeven bij de buren hebben ze op het bericht het adres opgeschreven waar het is achtergelaten. Als ze het niet hebben afgegeven bij de buren, dan noteren ze het adres van het dichtstbijzijnde Postkantoor of Pakketpunt waar je het pakket kan afhalen. Routigo biedt jouw pakket drie keer aan, daarna wordt het retour gestuurd naar ons distributiecentrum. PostNL en Routigo laten altijd een bericht achter als ze aan de deur zijn geweest met jouw bestelling.