Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 165 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Klantenbeoordeling van 9
Je (bij)keuken op orde Je (bij)keuken op orde

Je (bij)keuken op orde

Geplaatst: 7 juni 2023

Stappenplan voor het opruimen van jouw keuken

De keuken is niet alleen een praktische ruimte in huis, het is een gezellige plek waar heerlijk gekookt en vaak ook samen gegeten wordt. Daarnaast is de keuken steeds vaker in dezelfde ruimte als de woonkamer. Daarom is het extra belangrijk om je keuken netjes en geordend te houden. Zo kun je alles gemakkelijk vinden en zorgt het voor een prettige sfeer als je gaat koken en alles schoon en netjes is.

De keuken is vaak een kleine ruimte waar ontzettend veel spullen moeten worden opgeborgen. Denk aan eten en drinken maar ook allerlei keukengerei. Een goede indeling is daarom extra belangrijk. In 4 handige stappen geven we je tips en tricks over het organizen van jouw keuken! Lees snel verder.

Stap 1: Haal alles uit de kastjes

Allereerst haal je alles uit de kasten en lades en bekijk je de producten een voor een. Doe meteen een check of de houdbaarheidsdatum niet verstreken is. Plaats daarna de producten in groepjes bij elkaar zoals je ze straks ook wil gaan opbergen. Bijvoorbeeld alle ontbijtproducten bij elkaar, alle kruiden en specerijen, de pasta’s en de bakproducten.

Stap 2: Voorraadpotten en foodopbergers

Heb je veel aangebroken verpakkingen? Gebruik een voorraadpot of foodopberger om het voedsel of de ingrediënten in te doen. Label de potten en opbergers eventueel met krijtstift of stickers. Ga je liever voor glazen potten? Extra handig, dan zie je meteen wat erin zit!

Stap 3: Meten is weten!

Meet de ruimte waar je de producten wil gaan bewaren eerst even op. Het is handig om het volume in de lades en de ruimte in de kasten op te meten zodat je zeker weet dat jouw voorraad daar ook gaat passen. Tip: maak de kastjes en lades ook meteen even schoon met een doekje, zo is alles fris en netjes als je het opnieuw gaat indelen.

Stap 4: Keukenkastjes inrichten

Nu is het tijd voor de keukenkast indeling. Zet de producten in het juiste kastje en leg ze in de betreffende lade. Richt je keuken in zoals jij dat fijn vindt maar let op: stop niet alles weg! Je wilt je keuken opruimen maar je wil ook nog dingen snel en gemakkelijk kunnen vinden. Kies daarom voor een handige indeling in de voorraadkast en als je de keukenla gaat organiseren. Jouw keukenkastjes efficiënt inrichten? Dat doe je met de producten van Xenos!

Een keuken is de perfecte ruimte om ook te laten zien dat er lekker gekookt wordt. Maak daarom vooral gebruik van leuke plankjes, rekjes en laat een paar van die gezellige potjes gewoon op het aanrecht staan. Dat maakt de keuken ook een beetje levendig. Voorraadpotten en foodopbergers zijn niet alleen heel handig om allerlei ingrediënten en aangesproken voedsel in te bewaren, het ziet er ook nog eens super leuk uit op het aanrecht. Gebruik handige weckpotten met klemdeksels of ga voor plastic bakken met bamboe deksels.

Meer inspiratie?

Ben je op zoek naar nog meer opruim inspiratie? Bekijk dan eens onze instagram pagina @xenos_nl. Deel jouw mooiste creatie met #xenos of tag @xenos_nl in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, op een van onze social media kanalen of in de nieuwsbrief.

Meer inspiratie opdoen?
Overkapping gezellig inrichten Overkapping gezellig inrichten Geplaatst op: 22 mei 2024
Ideeën om een schutting te decoreren Ideeën om een schutting te decoreren Geplaatst op: 14 mei 2024
Vier Pasen in pastel Vier Pasen in pastel Geplaatst op: 11 maart 2024
Paaseieren zoeken Paaseieren zoeken Geplaatst op: 11 maart 2024