Menu
5 tips voor het inrichten van je gang 5 tips voor het inrichten van je gang

5 tips voor het inrichten van je gang

Geplaatst: 24 februari 2021 | Bekijk meer in: Trends & tips

Hoe richt je een hal of gang in? Tips en inspiratie!

De gang is vaak de eerste plek die je ziet zodra je de voordeur opent. Hiermee zet je de toon van je interieur. Toch wordt deze praktische ruimte vaak overgeslagen bij het inrichten van een huis. Zo zonde! Hoe klein of smal de hal ook is, deze plek verdient een stijlvolle aanpak. Hoe je dat doet lees je hieronder!  

Tip 1. De mooiste kapstokken

Zodra je thuiskomt wil je graag je jas ergens ophangen. Een kapstok in de gang is daarom onmisbaar. Je hebt altijd meer jassen dan je denkt dus zorg voor genoeg ruimte om ze op te hangen. Ga voor een houten kapstok als je iets meer warmte en gezelligheid wil toevoegen in de hal. Een trendy kledingrek is mooi en praktisch. Bovenin heb je ruimte voor het ophangen van jassen en onderin op de plank kan je schoenen kwijt. Win-win! Vergeet ook niet om kledinghangers te bestellen, anders wordt het ophangen lastig. Helemaal on-trend zijn gouden kledinghangers. Zwarte kledinghangers van ijzer of hout zijn ook altijd goed.

Tip 2. Een rek of kast voor alle schoenen

Bespaar ruimte door schoenen netjes op te bergen in een schoenenrek. Het brengt meer rust in de hal en alles wordt wat overzichtelijk. De Boston kast is hiervoor perfect. In ieder laatje past een paar sneakers. Met zo’n mooie kast krijgt je gang een hele andere look.

Foto credits (v.l.n.r.): @homebyfell & @gulaygezer1

Tip 3. Spiegel aan de wand

Een tip om je smalle hal iets groter te laten lijken is het ophangen van een of meerdere spiegels. Denk aan een ronde spiegel met een metalen lijst voor een industriële touch. Harstikke mooi boven een schoenenkast of bankje! Een lange passpiegel is om handig om lastminute nog even je outfit en haren te checken.

Tip 4. Extra zitplek in de gang

Door een houten bankje tegen de muur te plaatsen, creëer je op eenvoudige manier een extra zitplek in de gang. Handig voor het aantrekken van de schoenen. Heb je wat minder ruimte? Ga dan voor houten krukje. Bovendien brengt een houten bankje of krukje veel sfeer in het interieur en dat wil je natuurlijk!

Foto credits (v.l.n.r.): @charisathome@dorpshuisje

Tip 5. On-trend decoratie

Mooie decoratie zorgt voor de final touch! Zet bijvoorbeeld een mooie glazen vaas met droogbloemen op de schoenenkast of een bankje. Of wat dacht je van een mooie kunstplant? Dat fleurt de boel nog meer op! Een natuurlijke mand van riet is handig voor het opbergen van sjaals, handschoenen en mutsen. Ook staat het gezellig in de gang. Met slechts een paar trendy woonaccessoires die passen bij jouw smaak, verandert je hal naar persoonlijke, stijlvolle entree.Deel jouw gang met #xenos

Heb jij een mooie hal met Xenos producten? Deel het met @Xenos_nl ! Wij zijn erg benieuwd hoe het bij jou thuis eruit ziet! Maak een mooie foto en tag #xenos in het bericht. Wie weet zie je het terug op Xenos.nl, in onze folder, op social media of in de nieuwsbrief.

Meer inspiratie opdoen?
DIY: Bladeren of bloemen inlijsten  DIY: Bladeren of bloemen inlijsten Geplaatst op: 26 april 2020 Geplaatst in: DIY's, Trends & tips
Tips om je kleding op te vouwen Tips om je kleding op te vouwen Geplaatst op: 16 december 2022 Geplaatst in: DIY's, Trends & tips
Tips inrichten trapkast Tips inrichten trapkast Geplaatst op: 15 december 2022 Geplaatst in: Trends & tips
Dek de perfecte kersttafel Dek de perfecte kersttafel Geplaatst op: 18 december 2019 Geplaatst in: Feest