Menu
  • Gratis afhalen en retourneren in 155 winkels
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Kies zelf je bezorgdatum
  • Klantenbeoordeling van 8,8
  • Gratis aankoopbescherming
Tips om je kleding op te vouwen Tips om je kleding op te vouwen

Tips om je kleding op te vouwen

Geplaatst: 7 juni 2023 | Bekijk meer in: Huishouden

Tips om je kleding op te vouwen

Kleding opvouwen en je kast opruimen? Niet onze favoriete bezigheid. Maar wanneer de hoop kleren op dé beruchte stoel zich blijft opstapelen is het de hoogste tijd. Met de kledinghangers van Xenos kom je natuurlijk al heel ver, maar er zijn meer manieren voor een opgeruimde en geordende kast. Kleding vouwen kan namelijk op veel verschillende methodes. Bij Xenos gingen we voor jou op onderzoek uit en vonden deze geweldige DIY t-shirtvouwer die het vouwen van jouw kleding kinderspel maakt. 

DIY: Je eigen t-shirtvouwer maak je samen met Xenos

Heb jij een oude kartonnen doos in huis of misschien wel een van onze Hebbedozen? Gooi deze dan nog niet bij het oud papier, want je kan er zoveel leuks mee! Zo kan je de doos bijvoorbeeld handig gebruiken voor een life hack voor het vouwen van jouw kleding. Duurzaam en ook nog eens heel handig, het opruimen van je kast ging nog nooit zo snel!

Benodigdheden:

  • 1 Xenos Hebbedoos of een andere oude kartonnen doos
  • 1 schaar of mesje (pas op je vingers!)
  • Plakband
  • Eventueel een potlood om af te tekenen

Stap 1:

Voor het maken van je t-shirtvouwer heb je vier stukken karton nodig: 2 gelijke vierkanten (A en B) en 2 gelijke rechthoeken (C en D). Snij of knip deze uit jouw Hebbedoos of kartonnen doos.

Stap 2:

Leg het karton zoals de foto hieronder:

Stap 3:

Nu ga je drie van de vier zijdes van het onderste vierkant (B) met plakband vastplakken aan de andere stukken karton (A, C, D). Op de foto hieronder is dat aangegeven met rode lijnen:

Stap 4:

Vervolgens kan je gaan vouwen. Leg bijvoorbeeld en t-shirt op je t-shirtvouwer en vouw als eerste kant C naar binnen, vervolgens open je deze weer en vouw je kant D naar binnen. Ook deze open je weer waarna je vervolgens kant A naar binnen vouwt. Het resultaat? En perfect gevouwen t-shirt! Simpel, makkelijk en vooral heel snel!

 

Deel jouw DIY t-shirtvouwer met #xenos

Heb jij van een oude kartonnen doos ook een mooie t-shirtvouwer gemaakt? Deel deze dan met de andere Xenos fans door gebruik te maken van de hashtag #xenos of tag @Xenos_NL. Wie weet zie jij jouw foto terug op een van onze social media kanalen of op de webshop.

Meer inspiratie opdoen?
Laatste schoolweek: 5 cadeautips voor de juf of meester Laatste schoolweek: 5 cadeautips voor de juf of meester Geplaatst op: 29 juni 2023 Geplaatst in: DIY
Tips voor een geslaagd feestje Tips voor een geslaagd feestje Geplaatst op: 7 juni 2023 Geplaatst in: Feest
Tuinkamer inspiratie Tuinkamer inspiratie Geplaatst op: 7 juni 2023 Geplaatst in: Tuin & balkon
Top 10 Vaderdag cadeaus Top 10 Vaderdag cadeaus Geplaatst op: 1 juni 2023 Geplaatst in: Feest